Voimapiiri: Siirtymäriitit naisen elämässä

Voimapiiri: Siirtymäriitit naisen elämässä

Siirtymäriitti sanana tarkoittaa seremoniaa tai tapahtumaa, jonka kautta ihminen siirtyy kehollisesta tilasta toiseen, sielullisesta tilasta toiseen ja sosiaalisesta asemasta toiseen.

Jossain vaiheessa maailman ja ihmiskunnan tarinassa siirtymäriitit olivat osa elämää ja niitä vietettiin, juhlittiin ja kunnioitettiin. Nykyajassa siirtymäriitin seremoniat eivät enää kuulu arkeen. Silti kaikki elämänvaiheet ja tapahtumat, joihin siirtymäriittien seremoniat kuuluivat, jatkuvat samalla tavalla. Ne ovat yhä edelleen osa meidän kehomme luonnollista kiertoa, mutta olemme vain unohtaneet niiden merkityksen.

Olen vahvasti sitä mieltä, että meidän kuuluisi herättää meidän esivanhempiemme viisautta eloon, koska tarvitsemme sitä ja siirtymäriiti perinne joka on ollut osaa lähes jokaisesta maailmaan kulttuurista antavat merkitystä jokaiseen elämän vaiheisiin; siirtymäriitin seremonian avulla saamme tarvittavia ”työkaluja”, tietoa ja yhteisön kannustusta uudelle vaiheelle.

Siirtymäriitit tarjoavat mahdollisuuden tarkistaa miten oma elämä sujuu, päästää irti, puhdistua, tutkia oman sielun tilannetta, oman kehon tilannetta ja omia tarpeita. Riitit auttavat tunnistamaan omia vahvuuksia ja kokemaan yhteisön tukea. Lisäksi siirtymäriittien kautta tulee vahva muistutus siitä, mitä konkreettisesti olemme. Olemme luontoa ja olemalla osa isompaa luontoa elämämme toimii syklisesti, jatkuvassa muutoksessa luonnon lakien mukaisesti ja vahvasti luonnon tuella.

Jokaisessa tapaamisessa menemme läpi sen siirtymävaiheen merkitys naisen elämässä ja opimme sen seremonian perusteet, teemme myös itse rituaalin joka auttaa avaamaan sen siirtymävaiheen kokemus omassa kehossa/elämässä. Käytämme erilaisia menetelmiä kuten transsitanssi, rumpumeditaatio, liike-hengitys harjoitteita ja ”hands-on” harjoitteita (hieronta, energiahoito). Työskentelemme intensiivisesti naisten piirissä.

Tämä koulutus on jokaiselle osallistujalle oma matka luonnon syklien ja naisen voiman äärellä.

Tämän koulutuksen aikana kokoonnumme 5 kertaa kerran kuukaudessa, saat tehtävät tapaamisten välissä ja koulutuksen lopussa on kirjallinen lopputyön ja harjoitus jakso.
Gabi-savun

I Tapaaminen: KOHDUN MUISTIN HERÄTYS
Ensimmäisten kuukautisten tulo. Se merkitsee hetkeä, jolloin tyttö alkaa muuttua naiseksi ja saa tästä hetkestä eteenpäin elää kehollisesti kuun syklejä. Jokaisesta kuun syklistä avautuu mahdollisuus mennä syvälle luonnon ymmärtämiseen, omaan voimaantumiseen ja sitä kautta omien esivanhempien ketjun parantamiseen ja maailman parantamiseen. Tästä alkaa periodi, jolloin nainen alkaa tutustua omiin voimiinsa ja harjoittelee ja kokeilee niitä.

II Tapaaminen: KOHDUN VOIMA, Synnytyksen voima
Koko raskauden prosessin jälkeen, joka on sinänsä syvä matka elämän mysteereihin, nainen synnyttää uuttaa elämää. Synnytyksessä hän kokee transsitilassa synnyttäjän ikiaikaiset voimat, yhdistyy niihin ja ottaa omaa paikkansa omassa esiäitien ketjussa.
Vaikka nainen ei saisikaan lapsia, tulee naisen elämässä aina jollain tavalla vaihe, jolloin on tarvetta luoda tärkeitä ja konkreettisia asioita. Nämä asiat myös vaativat kehitysprosessin ja ”synnytyksen”, joka ei ole välttämättä ihan helppo, kuten ei myöskään lapsen synnyttäminen ole.

III Tapaaminen: ESIÄITI LINJAN PARANTAMINEN

Tämän siirtymäriitin merkitys liittyy vahvasti oman äiti-suhteen työstämiseen ja oman esiäitilinjan tai ketjun parantamiseen. Tämän siirtymäriitin kautta nainen synnyttää itse itseään uudelleen. Kohdamme, parannamme äitilinjan haavat ja omaksumme omia voimia. Tämä on ainoa siirtymäriitti joka ei ole erikseen perinteisissä traditiossa, vaikka hoitona/rituaalina kyllä on aina ollut. Koen että nykymaailman tilanteen johtuen, tarvitsemme tätä rituaali vahvasti omassa elämässä elämän tueksi. Tämä siirtymä emme tee yksi kerta vaan, vaan palaamme siihen monta kerta elämän läpi, kun kasvamme aikuiseksi ja sitä mitä oikeasti olemme paljastuu ja avautuu enemmän ja enemmän. Tämä on, siis, erittäin tärkeä työkalu oman voimaanttumisen tueksi.

IV Tapaaminen: KOHDUN TRASFORMAATIO
Menopaussi. Prosessi alkaa jo vuosia ennen kuin viimeiset kuukautiset tulevat.
Tämä ruska-aikaan valmistautuva siirtymäriitin prosessi herättää naisessa erittäin vahvaa voimaa. Se on villiä ja kokonaisvaltaista voimaa, joka meidän yhteiskunnassamme usein jää ilmaisematta. Se tukehtuu, jos sille ei vaikuta olevan tilaa. Yhteiskuntamme antaa ymmärtää, että yli 40-vuotiaana et ole enää nuori, se on huono juttu, enää ei kannata, enää et ehdi jne. Mistä tämä kaikki tulee? Tässä koulutuksessa löydät tietoa siitä että: hienoa, olet 45-vuotias! Juuri nyt on oikea hetki, nyt se kuka olet vasta kumpua villinä ja voimakkaana.

V Tapaaminen: TOTAALINEN LÄSNÄOLO ja KUOLEMA
Matkalla viimeiseen siirtymäriittiin elämme vanhana naisena. Mitä tämä ajatus itsestä vanhana naisena herättää?
Tämä siirtymäriitti on luonnollisesti viimeinen ja mysteerisin. Sen tiedostaminen opettaa nöyryyttä ja vahvistaa ymmärrystä siitä, että olemme osa luontoa ja luonto muuntuu jatkuvasti. Koulutuksesta menemme läpi siitä mitä kuolema tarkoittaa luonnon viisauden näkökulmasta.

Elämä antaa jokaiselle monta mahdollisuutta käsitellä kuolemaa jollain tasolla aina niinä hetkinä, kuin omassa elämässä ”jotakin kuolee” – olkoon se suhde, työpaikka, ajatus tai joku läheinen ihminen. Jokainen muutos on kuolema, joka antaa uudelle tilaa. Elämä on jatkuva ja ikuinen, siinä tapahtuu koko ajan syntymiä ja kuolemia, vain näin voi jatkaa elämää.
Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2020.

Jos olet alustavasti kiinnostunut voit ottaa jo yhteyttä niin pidän sinut ajantasalla infosta.

https://juurakonvoima.com/ota-yhteytta/