Transsitanssi: luonto minussa

Transsitanssi, luonto minussa ja Transsitanssin polku®

Sana transsi tulee latinan kielen verbistä ”transire”: kulkea, siirtyä, mennä läpi, mennä vielä pidemmälle. Transsitanssi antaa mahdollisuuden ylittää ilmeisen rajat ja luoda syväyhteyden todelliseen minuuteen. Kun maadoitumme omaan kehoomme, luomme yhteyden omaan luontoomme.

Transsitanssi on kokemus muuntumisesta ja yhteydestä. Rummun ja laulun kannustamana voimme löytää luontomme jokaisessa liikkeessä, jokaisessa hengenvedossa. Transsitanssi on voimakas kutsu palata kotiin – löytää luontomme ihmeellisestä ihmiskehosta.

Meidän ruumis on luonto ja transsitanssin kautta pääsemme kokemaan luonnon parantavaa viisautta. Henkilökohtaisen prosessin käynnistyessä keho avautuu, oppii päästämään irti ja löytää reitin takaisin luovuuden lähteille. Energian virratessa kehomme lävitse saamme rohkeutta kokea ja nähdä sisäisen maailmamme todellisuutta. Keho hoitaa itse itseään kun annamme sille mahdollisuuden toimia luonteensa mukaan.

Tietoisuus kehosta, mielestä ja tunteista kietoutuvat transsitanssissa ajattomaan tilaan, jossa sielulla on lupa ilmentää itseään vapaasti. Ryhmässä tanssiminen antaa mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyden voimaa. On merkillepantavaa, kuinka yhden ihmisen energia ravitsee ympärillä olevia! Tässä ajassa onkin merkityksellistä kokoontua yhteen tanssimaan ja vaikuttaa siten yhdessä positiivisesti ympäröivään maailmaan. Parantaessamme itsemme autamme maailmaa parantumaan.

Me ihmiset olemme erottamaton osa luontoa. Arkaainen tanssi muistuttaa meitä tästä väistämättömästä, mutta unohdetusta totuudesta. Transsitanssissa kadotettu luontoyhteys on löydettävissä kehollistamisen kautta. Meidän kokemusperäistä, kaikilla aisteilla tapahtuva oppimista ja ymmärrystä ei voi korvata kirjasta lukemalla.

Oppiminen on sekä yksilöllinen että kollektiivinen prosessi. Se tapahtuu sykleissä ja kulkee pitkin yksilön omaa, ainutkertaista elämäpolkua pitkin. Transsitanssi sopiikin kaikille iästä ja elämänvaiheesta tai tilanteesta riippumatta. Tanssi käynnistää prosessin, joka alkaa juuri siitä pisteestä, jossa kukin on. Siksi harjoitus on aina oikea-aikaista.

Transsitanssisessiot

Transsitanssi on voimakas kokemus, johon kannattaa ehdottomasti valmistautua asiantuntevan opettajan johdolla. Transsitanssin lyhytsessiolla opit tärkeimmät periaatteet ja tekniikat, kuinka harjoittaa transsitanssia turvallisesti.

Järjestän myös johdantokursseja, jossa luodataan hieman syvemmälle transsitanssin mahdollisuuksiin. Vuoden kestävissä kurssikokonaisuuksissa syvennämme henkilökohtaista matkaa kerta kerralla pidemmälle. Ennen kurssien alkua kartoitamme jokaisen osallistujan elämäntilanteen.

Olen harjoittanut tanssia ja tanssin opettamista noin 25 vuotta. Näinä vuosina olen löytänyt omimman tapani kannustaa, ohjata ja tukea yksilön kasvuprosessia tanssin avulla. Uskon että kyky tanssia on meihin sisäänrakennettu ja se löytyy meidän jok’ikisestä solusta. Me kaikki siis osamme, voimme ja tarvitsemme tanssia! Ehkä nyt enemmän kuin koskaan tarvitsemme tanssin alkukantaista voimaa löytääksemme itsemme ja toisemme. Opetukseni pohjautuu eko-somaattisen liikkeen ja transsin prosessiin periaatteisiin.

Transsitanssin polku

Transsitanssin polku® on 9 tai 8 kuukauden kestävä ohjelma joka tarjoa sinulle mahdollisuus saada vankkaa kokemusta transsitanssin perusteihin ja transsitanssin työkaluna syvempään itseään tuntemiseen, oman kehon tietoisuuteen, luovuuden herättämiseen, itse ilmaisun vahvistamiseen, parantumiseen, oman äänen pois kuulemiseen, intuition syventämiseen ja yhteyden löytämiseen. Ohjelma on kokonaisvaltainen paluu kotiin, paluu omaan kehoon.
Kurssi sopii kaikille iästä riippumatta.
Myös, jos olet töissä kasvatuksen tai terveyden alalla, olet hoitaja, parantaja tai taiteilija tämä polku voi tarjota sinulle uusia työkaluja omaan työhön.
Seuraava Transsitanssin polku® alkaa Toukokuu 2021. Katso lisää tiedot:

 

 

©All rights reserved to Juurakon Voima / Roots to empower your nature