Luontojooga

Hengitä syvään, tunne luontosi…

DSC_5180_s

Luontoooga on kokonaisvaltainen menetelmä, jossa pysähdymme olemaan läsnä tässä hetkessä. Harjoituksessa viemme kaikki ajatukset omaan kehoomme huomaamaan, että olemme oikeasti ja konkreettisesti juuri tässä. ??Luontojooga käynnistää kehon luonnollinen parantava voima, kun ymmärrämme ja kehollistamme että olemme itsekin luonto.

Itseluottamuksemme ja kuntomme kehittyvät, kun avaudumme tutkimaan kehomme sisäistä maailma. Tietoisuutemme kasvaessa myös olemuksemme – niin kehomme, tunteemme kuin mielemme – asettuu paremmin sopusointuun ympäristönsä kanssa. Tunnemme olevamme KOTONA OMASSA KEHOSSA.

Teemme erilaisia joogaliikkeitä yhteistyössä oman hengityksen kanssa. Näin keho avautuu omalla rytmillä, kehossa syntyy lisää tilaa: tilaa liikkua, tilaa antautua, tilaa ojentua, tilaa kurottaa, tilaa nousta, päästä irti ja levätä.

Elämme yli-nopeassa yhteiskunnassa, emme elää luonnon rytmillä, vaikka olemme itsekin luonto! Luontojooga kutsu sinut hidastamaan vauhti ja palaamaan hetkeksi kehon luonnolliseen rytmiin, näin mieli saa mahdollisuus rauhoittumaan, lihasjännitykset helpottuvat ja voimme avautua kokonaisvaltaiselle vapauden tunteelle.

Jooga on mahtava itsehoitomenetelmä, joka tukee meidät elämän jokaisessa vaiheessa.

Luontooogan polkua kuljetaan askel kerrallaan, ei ole kiirettä mihinkään. Vaikka polku on loputon, joogan positiiviset vaikutukset voi tunnistaa jo ihan ensimmäisellä harjoituskerralla.

Luontojooga on somaattinen  harjoitus joka pohjautuu luonnon kiertokulun viisauteen. Se kehittää itsetuntemusta ja vahvistaa meitä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Opimme tunnistamaan mitkä ovat todellisia tarpeitamme ja mitkä ulkopuolelta asetettuja odotuksia. Opimme kuuntelemaan oman kehomme lähettämiä viestejä ja luottamaan niiden viisauteen. Harjoituksen kautta opimme tiedostamaan tunteita ja päästämään irti niistä asioista jotka emme enää tarvitse. ??Jooga antaa meille lepohetken arjessa kun saamme viettää laatuaikaa itsemme kanssa – rauhassa ja tietoisena.

Luontojooga toimi vahvana tukena parantumisen polulla, esimerkiksi syövän ja traumanjälkeinen stressihäiriön kärsiville.

Luontojoogassa yhdistymme luontoon oman kehon kautta, luonnon syklien ymmärtäen. Näin joogamme vuoden aikojen mukaisesti, kuunkierron mukaisesti, ulkona luonnossa tai sisällä.

gabijooga

 Jooga on rauhan, vapauden ja voiman toteamus, jota ilmaisemme joka kerta joogatessamme. Se muistuttaa että kehomme on luonto ja kotimme, jossa myös sielumme elää.

 

 

Luontojoogan työpajat:

>>>Luontojooga Naisille: tässä työpajassa opimme miten jooga ja luonto voivat tukea elämämme naisina jokaisessa vaiheessa. Joitakin teemoja ovat mm.: kuukautisten ja kuun kierto, hormoonien tasapaino, hedelmällisyys, elämän kiertokulun naisen elämässä: teini-ikä, aikuinen nainen ja ikäntymisen vaihe. Myös raskausaika, postpartum, peri-menopausi, menopausi…

>>>Luontojooga, Auringon kierto: Ovat kehitettyjä työpajoja vuodenaikojen mukaisesti. Niin kuin luonto muuttuu vuodenajasta toiseen samalla tavalla meidän kehon tarpeet muuttuvat. Menemme syvälle ymmärtämään ja kehollistamaan jokaisen vuodenajan tarkoitus ja miten se vuodenaika tulee esiin omassa kehossa ja miten voimme tukea itseämme talven, kevään, kesän ja syksyn aikana.

>>>Parantava luontojooga: On työpaja jossa opimme yhdistymään oman kehon parantaviin voimiin. Harjoitus on maadoitumisesta, tarpeettomista jännityksien irti päästämisestä (stressin hallinta), hormonien tasapainosta, immuniteetista ja tunteiden parantumista, elikkä tunteiden voiman löytymistä.  

Luontojooga työpajat tapahtuvat erilaisessa paikoissa vaan ympäri Suomi toistaiseksi. Jos olet kiinnostunut tilata Luontojooga työpajan omaan jooga studioon, yritykseen, kouluun, ota yhteyttä. Voit myös varata henkilökohtainen tai pienen ryhmän ohjausta. Ota yhteyttä kirjoittamalla viesti: juurakonvoima (at) gmail.com

 

 

 

 

©All rights reserved to Juurakon Voima / Roots to empower your nature