Naisten Voimapiiri -koulutus: siirtymäriitit

(Koulutus on tällä hetkellä tauolla. Tiedustelut sähköpostitse.)
Voimapiirin koulutus on suunniteltu vastaanottamaan kasvava tarvetta ja kutsumusta joka monet naiset kokevat: oppia työkaluja ja saada kokemusta siitä miten voit auttaa, tukea, kannustaa toisia naisia ja näin luoda yhdessä selkeä ja suora toiminta ihmisten ja luonnon selviytymiseen ja voimaantumiseen kannalta. Koulutukseen olet tervetullut myös jos haluat syventää ymmärrystä itsestä naisena vaikka et olisi tällä hetkellä kiinnostunut pitämään voimapiirejä muille naisille. Ehkä sinulla on tytär, kummityttö, tai olet koulun opettaja ja haluaisit tarjota heille erilainen, kannustavammin ja voimaanutavammin kasvatuksen naisen olemisesta ja luonnosta.

 

Koulutus koostuu yhdestä kolmen päivän retriitistä Kolin maisemissa ja 5 viikonlopputapaamisiesta Nuuksiossa, yhteensä 120 tuntia lähiopetusta. Tapaamisten välissä olemme yhteydessä WhatsApp-ryhmän ja sähköpostin kautta.
Lisäksi tulee harjoittelujakso ja lopputyö, mikäli haluat alkaa pitää voimapiirejä.
Jokaisessa tapaamisessa menemme läpi sen siirtymävaiheen merkitys naisen elämässä ja sen yhteys luonnon sykleihin. Me opimme perinteisen piirityöskentelyn perusteet, rummun, laulun ja rituaalin työskentelyn perusteita. Käytämme erilaisia menetelmiä kuten transsitanssi, rumpumeditaatio, liike-hengitys harjoitteita ja ”hands-on” harjoitteita (hieronta, energiahoito) sekä luontoyhteysmenetelmiä. Työskentelemme intensiivisesti naisten piirissä, se tarkoittaa siitä että työskentelemme itseämme ja muita varten, tuemme ja kannustamme toisistamme. Olemme tekemisessä koko koulutuksen aikana vahvasti sekä feminiininen että maskuliinisen energioiden kanssa niin kuin luonnossa ne ilmenevät.

 

Tämä koulutus on jokaiselle osallistujalle oma matka luonnon syklien ja naisen voiman äärelle.

 

I Tapaaminen: YHTEYS
Saamme perusteellista tietoa perinteisestä piirin työskentelystä, sielun käsityksestä ja yhteyden ottamisesta omiin esivanhempien ketjuun sekä apuhenkiin (haltiat) ja luonnon väkeen ja erikoisesti Naisen väkeen. Asetamme omia intentioita tulevalle koulutukselle ja teemme joitakin työkaluja. Teemme yhteinen rituaali jonka tarkoitus on avata tätä polkua jokaiselle voimien tuella (initiaatio). Tässä tapaamisessa otamme aika myös tutustumaan toisiamme sekä olemaan vaan itsemme äärellä.

 

II Tapaaminen: KOHDUN MUISTIN HERÄTYS
Ensimmäisten kuukautisten tulo. Se merkitsee hetkeä, jolloin tyttö alkaa muuttua naiseksi ja saa tästä hetkestä eteenpäin elää kehollisesti kuun syklejä. Jokaisesta kuun syklistä avautuu mahdollisuus mennä syvälle luonnon ymmärtämiseen, omaan voimaantumiseen ja sitä kautta omien esivanhempien ketjun parantamiseen ja maailman parantamiseen. Tästä alkaa periodi, jolloin nainen alkaa tutustua omia voimia ja harjoittelee ja kokeilee niitä. Miten voimme tukea meidän tytöt tässä tärkeässä vaiheessa? Miten voimme luoda yhteisöä johon he voivat tuntea kuluvaan ja joka voi tukea ja kannustaa heidät tajuamaan miten mahtava heidän oma keho on? Miten voimme tarjota heille toinen vahva ja selkeä näkökulma, vaihtoehto sille nyky-yhteiskunnan ja median näkökulman sijaan. Tässä tapaamisessa lähtökohtana on myös oma sisäinen tyttö/teini-ikäinen ja hänen mahdollisen parantumisen ja voimaantumisen tarpeita.

 

III Tapaaminen: KOHDUN VOIMA, Synnytyksen voima
Koko raskauden prosessin jälkeen, joka on sinänsä syvä matka elämän mysteereihin, nainen synnyttää uuttaa elämää. Synnytyksessä hän kokee transsitilassa synnyttäjän ikiaikaiset voimat, yhdistyy niihin ja ottaa omaa paikkansa omassa esiäitien ketjussa. Mutta mitä tapahtuu kun raskauden ja/tai synnytys kokemus ei ollut hyvä?, miten voimme auttaa toisia naisia saada takaisin voimaa, parantumaan ja luottamaan muihin ja omaan kehoon uudelleen?
Vaikka nainen ei saisikaan lapsia, tulee naisen elämässä aina jollain tavalla vaihe, jolloin on tarvetta luoda tärkeitä ja konkreettisia asioita. Nämä asiat myös vaativat kehitysprosessin ja ”synnytyksen”, joka ei ole välttämättä ihan helppo, kuten ei myöskään lapsen synnyttäminen ole. Miten voimme tukea muita naisia omaan luovuuden energiaan ilmaisemiseen ja vapauttamiseen? Mitä tarkoittaa äitiys, ja äitiyden energia? Miten äitiys löytää paikkansa nyky-yhteiskunnassa?

 

IV Tapaaminen: ESIÄITILINJAN PARANTAMINEN
Tämän siirtymäriitin merkitys liittyy vahvasti oman äiti-suhteen työstämiseen ja oman esiäitilinjan tai ketjun parantamiseen. Tämän siirtymäriitin kautta nainen synnyttää itse itseään uudelleen. Kohdamme, parannamme äitilinjan haavat ja omaksumme omia voimia. Tämä on ainoa siirtymäriitti joka ei ole erikseen perinteisissä traditiossa, vaikka hoitona/rituaalina kyllä on aina ollut. Koen että nykymaailman tilanteen johtuen, tarvitsemme alkaa ottaa tämä siirtymäriittiä käytöön aktiivisemmin ja vahvasti elämän tueksi. Emme tee tätä siirtymä vaan yksi kerta, vaan palaamme siihen monta kerta elämän läpi, kun kasvamme aikuiseksi ja sitä mitä oikeasti olemme paljastuu ja avautuu enemmän ja enemmän joka kerta. Tämä on, siis, erittäin tärkeä työkalu oman voimaanttumisen kannalta ja ehdoton mikäli tarkoitus on auttaa muita voimapiirin vetäjänä.

 

V Tapaaminen: KOHDUN TRASFORMAATIO, VOIMAVUODET
Prosessi alkaa jo vuosia ennen kuin viimeiset kuukautiset tulevat.
Tämä ruska-aikaan valmistautuva siirtymäriitin prosessi herättää naisessa erittäin vahvaa voimaa. Se on villiä ja kokonaisvaltaista voimaa, joka meidän yhteiskunnassamme usein jää ilmaisematta. Se tukehtuu, jos sille ei vaikuta olevan tilaa, aiheuttamassa naisissa huonovointisuuta.
Yhteiskuntamme antaa ymmärtää, että yli 40-vuotiaana et ole enää nuori, joka on huono juttu, ja että enää ei kannata, enää et ehdi jne. Mistä tämä kaikki tulee? Tässä koulutuksessa löydät tietoa siitä mitä oikeasti tämä vaihe tarkoittaa ja on aina tarkoittanut, että on niin hienoa ja tärkeä kun nainen on jo 45-vuotias ja alkaa uudenlainen vaihe muodostumaan jokaisella solussasi, se hetki koittaa kun olet täysin valmis oivaltamaan, kehollistamaan ja ilmaisemaan vahvana ja varmana kuka olet kokonaisvaltaisesti ja että tämän siirtymän loppuessa kumpua sinussa villinä ja voimakkaana elämän viisautta.
Voimavuosiin astumiseen on jokaiselle naiselle henkilökohtainen matka, toisille helpompi ja toisille erittäin rankaa. Miten voimme tukea naista joka elää tätä prosessia? Miten juhlia, kannustaa ja tukea häntä? Mitä Voimavuodet (menopausi) oikeasti tarkoittaa? Miten luonto voi olla avuksi? Miten voimme yhdessä luoda uudenlainen tapa ajatella voimavuodet yhteiskunnassa?

 

VI Tapaaminen: TOTAALINEN LÄSNÄOLO ja KUOLEMA
Matkalla viimeiseen siirtymäriittiin elämme vanhana naisena. Mitä tämä ajatus itsestä vanhana naisena herättää? Mitä meidän vanhukset merkitsevät meidän yhteiskunnassa?
Tämä siirtymäriitti on luonnollisesti viimeinen ja mysteerisin. Sen tiedostaminen opettaa nöyryyttä ja vahvistaa ymmärrystä siitä, että olemme osa luontoa ja luonto muuntuu jatkuvasti. Koulutuksessa menemme läpi siitä mitä kuolema tarkoittaa luonnon viisauden näkökulmasta. Miten kuolemaa vaikuttaa yhteisöön ja kuolevan ihmisen lähipiiriin. Miten voimme antaa tukea kuolevalle ja tukea hänen läheisiä tässä prosessissa ja myöhemmin suruaikaan. Suruaika on tarkoitettu elää läpi yhteisön tuella ja kukaan pitäisi johtua elää tätä prosessia täysin yksinään.
Tässä koulutuksessa opimme työkaluja voida yhdessä luoda yhteisöllisyyttä, miten olemme mukana tueksi, mutta myöskin kunnioittamalla ja herkästi kuuntelemalla kuolevan ja kuollut ihmisen läheisiä. Mitkä on Sielunhoidon periatteet ja siihen liittyvä eettisyyttä ja miten voi sitä muille tarjota.
Elämä antaa jokaiselle monta mahdollisuutta käsitellä kuolemaa jollain tasolla aina niinä hetkinä, kuin omassa elämässä ”jotakin kuolee” – olkoon se suhde, työpaikka, traumaattinen kokemus, joku läheinen ihmisen kuolema, luonnon tilan vaikutukset ihmisiin. Jokainen muutos on kuolema, joka antaa uudelle tilaa. Elämä on jatkuva ja ikuinen, siinä tapahtuu koko ajan syntymiä ja kuolemia, vain näin voi jatkaa elämää.

 

Koulutuksen opettaja on Gabriela Ariana ja se perustuu hänen oppimansa elämän polulla ja yli 20 vuodesta työskentelystä naisten parissa. Koulutus perustuu vahvasti Luonnon ja Esivanhempien maailmankuvaan sekä Gabrielan luomaan Embodying Soul® -menetelmään.

 

Tulevat kurssipäivät ja tapahtumat löydät tapahtumakalenteristani.
Jos haluat lisätietoa, ota yhteyttä!