Juuren läsnäolon palauttaminen

Kehosi on luonto, paikka josta löydät sielusi.
Aloitetaan kehon alueelta, joka on kaikkien naisten voiman lähde. Luovuuden voima syntyy siellä, missä on kyky päästää irti.

*Lantion maljassa on energia keskus jossa sijaitsevat naisten sukupuolen sisäelimiä: emätin, kohtu, munanjohtimet, munasarjat ja niiden ympäröimiä lihaksia, jänteitä, hermosto, jne. Tämä energia keskus toimi täydellisessä yhteydessä koko kehon kanssa ja on vuorovaikutuksessa joka ikinen hetki sekä kehon että ympäristön kanssa. Tämä keskus on elämämme pohjan naisina, läsnäoleva pohja kehossamme.

Kehosi on luonto. Ruumiisi, joka olet sinä, on luonto, ja se toimii luonnonlakien mukaan. Luonto on suuri viisaus, joten viisaus löytyy kehostasi.

Luonnon viisautta voi oppia olemalla luonnossa ja kokemalla luontoa aistien välityksellä. Voimme oppia luonnon viisautta yhdistymällä luontoon ja antautumalla luonnolle, olemalla metsän peitossa. Samalla tavalla opimme myös omasta kehostamme kun ”mennään” omaan kehoon.

Oletko ajatellut, mikä on maapallon ja koko luonnon voimanlähde? Mikä voima ylläpitää maapallon toimintaa? Joskus tämä kaikki syntyi, ja nyt se on ja jatkaa olemassaoloaan, koska se, mikä syntyi, on sykli, joka jatkuu edelleen.

Elämää ylläpitää syklien jatkumo, joka synnyttää mitä tarvitaan ja hajottaa mitä ei enää tarvita. Se uudistaa, kasvattaa ja harventaa aina sopivasti ja oikealla hetkellä.

Naisen kehossa toistuvat samat syklit kuin ympärillä luonnossa, maapallolla ja jopa maapallon suhteessa avaruuteen. Naisen kehossa on omien sykliemme keskus, josta käsin syklimme pyörivät. Tämä voimanlähde on meidän lantion malja* ja siksi koko lantion alueen sisäelinten, lihasten ja hermoston pitäminen hyvässä kunnossa vaikuttaa meidän hyvinvointiin, sykleihimme ja siten meidän elämäämme kokonaisvaltaisesti.

Saamme paljon tietoa, voimia ja tukea elämäämme tullessamme tietoisiksi sekä teoriassa että omassa kehossamme kuun ja kuukautisten kierron vuorovaikutuksesta. Mielestäni tämä viisaus jää kuitenkin vaille pohjaa ja juurta, jos emme opi tulemaan tietoisiksi myös omista sukupuolielimistämme.

Kun tulemme tietoisiksi omasta pohjastamme, meidän on mahdollista saada tietoa niistä syistä, miksi syklimme pyörivät juuri niin kuin ne pyörivät.

Kaikki kokemuksesi vaikuttavat

Huomaat ehkä rintakehän painavan ollessasi huolestunut tai vatsan puristavan ollessasi hermostunut. Ehkä huomaat kipua selässäsi kärsiessäsi stressistä. Toisaalta keho laajenee ilosta ja ylävatsa rentoutuu lomalla.

Kaikkien näiden reaktioiden yhteydessä pohjamme ja juuremme reagoi myös, ja vaikutus jää sinne. Samalla tavalla myös tunteesi, ajatuksesi ja kaikki kokemuksesi vaikuttavat, olivatpa ne miellyttäviä, traumatisoivia tai jotain siltä väliltä.

Uskon, että naisellisen viisauden pohja on oman kehon ymmärtäminen luontona, ja sen juuren läsnäolon palauttaminen. On aika tuntea oman lantiosi läsnäolo arjessa, elää yhteydessä omaan voimanlähteeseesi ja oppia pitämään tämä voimankeskus kunnossa.

Juuren läsnäolon palauttaminen®

Samalla tavalla juuri on puulle voiman lähde, joka pitää sen pystyssä ja tukee sen kasvua. Puun latvojen kasvu, voima ja kauneus riippuu aina juurten kasvusta ja sen maan kunnosta, jossa juuret levittäytyvät.

Kaikki kokemukset lapsuudesta asti vaikuttavat jokaiseen osaan, josta juuremme muodostuu: lihaksiin, hermostoon ja sukupuolielimiin. Lantion alueelta löytyy kohtia, jotka ovat äärimmäisessä stressissä, vaikka stressiä ei mitenkään tarvita, tai alueita, joissa ei ole tarpeeksi lihasjäntevyyttä, vaikka sitä tarvitsisimme.

Monet naiset, joiden kanssa olen työskennellyt, ovat huomanneet, että jotkut kohdat ovat helposti tunnistettavia ja läsnäolevia, ja toisista taas ei ole helppo saada minkäänlaisia tuntemuksia. Juuren läsnäolon palauttamista harjoitellessaan monet huomaavat, että eri alueiden aktivointi herättää erilaisia tunteita ja/tai muistoja. Nämä muistot ja tunteet kertovat usein käsittelemättömistä asioista, joiden kantaminen vaikuttaa koko elämäämme.

On tärkeä ymmärtää, että oman juuren olotila vaikuttaa elämään kokonaisvaltaisesti. Jos et ole kokenut sitä, et ehkä usko, mutta ei tarvitse uskoakaan ennen kun koet sen. Ei ole sama asia elää tietoisena omasta lantion alueesta, lantionpohjasta, emättimestä, munasarjoista ja kohdusta – siis omasta juuresta – kuin elää sitä tiedostamatta.

Aluksi voi olla tarpeen avautua ymmärtämään, kuinka tarpeellista, luonnollista ja jopa loogista tämä on. Jos lonkkaasi sattuu, etkä pysty kunnolla kävelemään, todennäköisesti kiinnität siihen huomiota ja teet asialle jotain. Samoin, jos hartiasi ovat jumissa, päätäsi särkee tai sinulla on kova yskä – varmaankin teet jotain vähentääksesi kärsimystäsi?

Lantionpohja, lonkan alue, pakarat, emätin, kohtu ja munasarjat ilmoittavat sinulle, että jokin ei ole kohdallaan joko kivun tai toiminnallisten ongelmien kautta. Näitä voivat olla vaikkapa PMS-oireilu, kuukautisiin liittyvien ongelmat, vaikeat vaihdevuosioireet, virtsankarkailu varsinkin synnytyksen jälkeen, hedelmättömyys, masennus, voimattomuus, ei-motivoitunut tai eksynyt olo tai tunteiden ilmaisun vaikeudet. Monet oireet voivat olla myös oman äitilijan käsittelemättömien traumojen ilmaisua.

Juuren läsnäolon palauttamiseksi käytetään meditaatio harjoituksia, liike-hengitysharjoituksia, transsitanssia ja hieronta/hoito. Opetan ja ohjaan kaikki nämä harjoitukset, myös hieronnan, niin, että voit tehdä niitä itseksesikin. Hieronta juuren läsnäolon palauttamista varten on hoito, jonka tarjoan yksityisesti. Meditaatiota, liike-hengitystä ja transsitanssin harjoitteita voimme oppia naisten ryhmissä, Juuren läsnäolon palauttamisen kursseilla.

Mistä tämä menetelmä sai alkuunsa?

Nämä harjoitukset saivat alkuunsa vuonna 1997 tehdessäni lopputyötäni yliopistoon valmistuakseni kehoterapeutiksi. Työskentelin 30 naisten kanssa vuoden aikana. Jokainen heistä kärsi erilaisista kehollisista oireista, ja heidän kanssa työskennellessäni huomasin, kuinka heidän masennuksensa, elämäntilanteensa ja terveydentilansa olivat yhteydessä erityisesti lantion alueen kehotietoisuuden puutteeseen. Siihen liittyi myös käsittelemättömiä traumoja. Opin tästä paljon. Varsinkin opin uskomaan, että kaikilla naisilla on kyky parantaa itse itseään kohtaamalla rohkeasti kaikki, uudistumalla ja synnyttämällä itse itsensä uudelleen ja uudelleen.

Jo 20 vuotta olen työstänyt ja hionut menetelmääni omien ja muiden naisten kokemuksista oppien. Viimeisin iso oivallus tuli kolmannen lapseni rankan synnyttämisen jälkeen. Siitä alkaneesta parantumisen polusta sain taas syvempää tietoa, uusia työkaluja ja vahvistusta juuren läsnäolon palauttamisesta. Tämä menetelmä toimii vahvana työkaluna myös synnytyksen trauman kokemuksesta parantuminen.

 

©All rights reserved to Juurakon Voima / Roots to empower your nature