Menarke-tarina (ensimmäiset kuukautiset)

Mitä esiteini- ja teini-iässä oikeastaan tapahtuu? Miten olet itse elänyt tätä prosessia? Oletko kenties joutuneet kestämään tässä asiassa yhteiskunnan tietämättömyyttä?

Murros- ja teini-iän on uskottu olevan ajanjakso, jolloin hormonaaliset muutokset vievät lapset ja teinit hulluuteen. Totuus on se, että tässä vaiheessa kehossa on tapahtumassa paljon isompia asioita, jotka vaikuttavat teini-ikäisten olotilaan. Hormonaaliset muutokset ovat osa isompaa kokonaisuutta. Syvä transformaatio tapahtuu aivojen tasolla ja näin se vaikuttaa meidän koko olemukseemme ja ympäristöömme. Samalla ympäristö vaikuttaa siihen, miten elämme ja koemme tämän prosessin.

Aivojen muutosprosessin lisäksi meillä naisilla on vielä yksi tärkeä herätys teini-iässä: Kohdun muistin herääminen. Kohdun muisti herää voimakkaasti, kun ensimmäiset kuukautiset alkavat.

Se minkälaiset sinun kuukautisesi ovat, kertovat metaforisesti siitä, miten sinun esiäitisi ovat eläneet elämänsä naisina: Mitä he ovat kokeneet ja mitkä ovat olleet heidän selviytymiskeinonsa heidän elämänsä hyvissä ja huonoissa kokemuksissa. Juuri tämän takia on erittäin tärkeää saada tämä siirtymä perinpohjaisesti käsiteltyä omassa elämässäsi. Huonot kokemukset tässä elämänvaiheessa ja ensimmäisten kuukautisten tuloon liittyen voivat jättää jäljet ruumis-sielu-kokonaisuuteen, jotka näkyvät myöhemmin elämässäsi sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Oletko valmis palauttamaan voimasi? Kunnioittamaan ja tutustumaan syklisyyden voimaasi? Kohtaamaan tunteita ja antamaan niiden muuttua voimaksi? Parantamaan tytön ja nuoren naisen sinussa?

 Uskon että nyt on suoran toiminnan aika. Pelastetaan meidän tytöt JA TYTÖT MEISSÄ, jotka eivät aikanaan saaneet tarvitsemaansa tukea voidakseen olla vapaita ilmaisemaan, villejä kokeilemaan, tuettuja keksimään, luomaan ja unelmoimaan.

 

Varaa online-palvelu sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä.
Varataksesi lähipalvelus Helsingin hoitohuoneelle – ota yhteyttä!