Naisen höyryhoito

Muinainen naisille tarkoitettu höyryhoito 

Naisen höyryhoito on nykyisin tuttu ympäri maailmaa muilla nimillä kuten Yoni steam, Bajos tai V-sauna. Tämä parantava metodi on ollut osa naisten arkista elämää ja osana myös joidenkin parantajien toimintaa tuhansia vuosia Afrikassa, Keski- ja Etelä-Amerikassa sekä Koreassa. 34537188_10214671442353082_5455999919359787008_n

Naisten lantion malja on hämmästyttävä alue meidän kehossamme: meidän mahtava vulva, vagina, kohtu, munanjohtimet, munasarjat ja sen alueen luut, hermosto ja lihakset. Naisen keho on syklinen ja kaikkien syklien keskus ja voima on lantion maljassa. On tärkeää, siis, pitää hyvää huolta tästä alueesta, joka vaikuttaa elämäämme kokonaisvaltaisesti. Itsensä hoitaminen naisen höyryhoidon kautta tukee sinua saavuttamaan sellaisen elämän, jossa elät syklejäsi terveellisesti. Lisäksi se on todellakin kaunis ja vahva tapa kunnioittaa naiseutta ja kasvattaa yhteyttä maahan, luontoon ja omaan sieluun.

Kuukautiskiertoon liittyvät oireet ja kehosi terveys kertovat sinun kokemuksestasi siitä, miten toteutat omaa elämääsi.

Alunperin naiset tekivät Naisen höyryhoitorituaalin pysyäkseen kokonaisvaltaisesti terveinä, vahvoina, harmoniassa ja selkeinä. Rituaali on sinänsä jo meditaatioharjoitus, jolloin voit viettää hetken itsesi kanssa tai parantajan tuella. Tämä metodi ei ole ainoastaan vaginan puhdistamista tai hedelmällisyyden edistämistä. Metodin näkeminen tuolla tavoin on hyvin kapea näkökulma siihen, mitä kaikkea tämä muinainen praktiikka oikeasti tarkoittaa.cropped-fb_img_1444155392264

Naisen höyryhoito on hetki, jolloin voit pitää huolta itsestäsi. Se on rituaali, joka vaikuttaa elämääsi kokonaisvaltaisesti.  

Naisen höyryhoito tarkoittaa yrttien valmistusta kuumalla vedellä saviastiassa. Istut avoimella jakkaralla, jonka alle on asetettu höyryävä valmiste. Näin saat yrttien ja lämmön parantavia, voimauttavia ja harmonisoivia vaikutuksia lantionpohjan kautta. Vaginan imukykyiset kudokset päästävät yrttien vaikutukset koko lantion maljan alueeseen ja verenkiertoon. Hyvät vaikutukset tuntuvat koko kehossa ja kokonaisvaltaisesti.

Perusterveelle naiselle riittää tämän hoidon tekeminen neljä kerta vuodessa ja hoitokerrat voi helposti ajoittaa vuodenaikojen mukaisesti. 

Tässä myös lista erilaisista oireista/ongelmista, joita voi hoitaa vaginahöyrysaunan avulla:

-Monta päivä tummaa verta kuukautisten alussa ja/tai lopussa. 

-Parantuminen synnytyksen tai keskenmenon jälkeen

-Kuukautiskipua ja epäsäännölliset kuukautiset

-Endometrioosi

-Lantion alueen lihasten stressi ja lantion kivut

-Kohdun prolapsi eli laskeuma

-Dysmenorrhea tai amenorrhea

-Peräpukamat ja/tai ummetusta

-Munasarjojen kystat

-Hedelmällisyys

-Traumatyöskentely

-Burn-out, stressi

-Menopaussi

-Masennus

-Joitakin päänsärkyjä ja migreenikohtauksia

-Hormonaalinen epätasapaino

Älä tee vaginahöyrysaunahoitoa jos:

-Kehossasi on tulehdusalue

-Jos olet raskaana

-Kuukautisten aikana

-Jos käytät kierukkaa

Tee näin:

-Ennaltaehkäisevä hoito – viikkoa ennen kuukautisten ensimmäisen päivän.

-Jos sinulla on kystia, kohdun laskeuma, lantion kipua, myoomia tai endometrioosi, niin tee hoitoja 2-4 kertaa viikon ajan, aloittaen ovulaation jälkeen.

-Raskaudenkeskeytyksen tai keskenmenon jälkeen odota kolme viikkoa ja tarkista hyvin, että sinulla ei ole tulehdusta kehossa.

-Synnytyksen jälkeen odota 6-8 viikkoa, kun olet varma, että verenvuoto on kokonaan loppunut ja että sinulla ei ole tulehdusta kehossa.

TÄRKEÄÄ: Jokainen nainen on erilainen ja elämänvaiheisiin vaikuttaa monta asiaa: Siksi on tärkeää, että opit tätä hoitoa asiantuntijan vastaanotolla ja että kysyt aina, jos joku ihmetyttää.

Ensimmäisten kokemusten jälkeen on mahdollista, että koet muutoksia syklissäsi. Se tarkoittaa sitä, että kehosi on löytämässä harmonian takaisin. Kuukautiset voivat kestää lyhyemmän tai pidemmän ajan ja kuukautisten veri voi näyttää alussa tummemmalta.

Monet naiset jotka ovat kokeneet vaikean parisuhteen tekevät tämän rituaalin osana poissiirtymistä, tarkoituksenaan puhdistua, päästää irti ja ”koota itsensä” hankalien kokemusten jälkeen.     

Voit tehdä tämä höyryhoito kotona sen jälkeen, kun olet perehtynyt asiaan kokeneen asiantuntijan ohjauksella.

Juurakon Voima tarjoa näitä hoitoja Helsingissä. Voit varata ajan itsellesi tai pienelle ryhmälle. Sessiot ovat jokaiselle henkilökohtaisia. Aloitamme keskustelulla, jossa kartoitamme tilanteesi. Teemme aluksi sopivia venytyksiä ja hengityksiä aktivoimaan kehosi vastaanottamaan höyryä parhaansa mukaan. Sitten menet istumaan avoimelle tuolille, yrttivalmiste on asetettu tuolin alapuolella. Olet peitettynä niskasta varpaisiin isolla kankaalla ja privaatissa tilassa .

*Jos työskentelet terveysalalla, olet doula tai kätilö tai haluat syventyä tähän metodiin, niin kysy lisätietoja kursseista ja koulutuksista sähköpostitse.

 

Varataksesi tämän hoidon, ota yhteyttä!

 

©All rights reserved to Juurakon Voima®/ Roots to empower your nature/