Gabriela Ariana

Nimeni on Gabriela Ariana ja olen kahden tytön ja yhden pojan äiti. Olen ekologinen performanssi taiteilija, tanssitaiteilija ja laulaja (arkaainen laulu). Maalaaminen ja käsityö ovat olleet elämässäni niin kauan kuin muistan. Olen Tanssi lisensiaatti ja minulla on pedagogiikan maisterintutkintoa. Olen kehoterapeutti ja työskentely tapaani pohjautuu ekosomatiikan periaatteisiin ja ilmaisu taiteeseen. Olen esivanhempien perinteen kantaja sekä siirtymäriitien taitaja.

Kaikki siitä mitä olen elänyt ja elän, olen kokenut ja koen, muodostavat oma ruumis-sielu tietoisuutta jonka kautta yhdistyn ympäröivä olevaan. Tästä kaikista syntyy maailmankuva joka ilmaisen taiteeni kautta ja joka jaan myös opetus tilanteissa ja terapeuttina vastaanotollani.

Luonto on opettajani ja voimapaikkani. Luonto on kaikkialla ympärillämme: Se on asfaltin alla, rakennusten välissä ja ylhäällä taivaalla. Luonto on myös tämä ruumis jossa asun. Luontoni on kotini.

dsc_5079_s

 

Katson ja koen maailmaa, on niin mahtava ja kaunis, maa ottaa jokaisesta meistä vastaan, on täällä kaikki mitä tarvitsemme voida hyvin yhdessä, mutta yhteiskunta on mennyt kauas pois totuudesta siitä että olemme luonto ja yhteydessä toisemme kanssa ja että voimme selviytyä ainoastaan jos luomme ja vahvistamme oma aito yhteys luonnon kanssa-johon kuuluu myös yhteys itseään- ja meidän välissä.

Taiteilijana, opettajana ja terapeuttina haluan auttaa ihmisiä tunnistamaan itsensä osana luontoa. Luontoyhteyden löytäminen ja ymmärtäminen vaikuttaa syvästi yksilön elämässä. Paluu omaan kehoon on ensimmäinen askel kohti parantumista, voimaanttumista ja oman ilmaisun löytymistä. Ilmaisun kautta taas voimme saada kokemusta siitä ketkä olemme. Ruumistamme löytyvät, omien kokemuksien lisäksi, esivanhempiemme kokemusten jälki, joka vaikuttaa meidän elämä joka hetki. Kehomme kautta löytyvät avaimet niin itsen kuin maailmankin parantamiseen. Kun palaamme omaan kehoon luonto meissä ”herää”, elikkä se tietoisuus itsestä, elävänä, liikkuvana, hengittävänä, läsnäolevana olentona, tulee konkreettisesti kokeiltu. Se kokemus avautuu jokaiselle omalla tavalla. Itse koen sen antavaan tilaa kokemaan itseään ja kulkemaan omaa polkua, omalla rytmillä, omaa totuutta seuraten.

Olen kulkenut tätä polkua jo yli 23 vuotta ja tuntuu että intohimo, rakkaus ja luovuus tällä matkalla vain kasvavat! Uusia oivalluksia saan kiitollisena jatkuvasti ja tiedostan, että muinainen viisaus on ajankohtaisempaa kuin koskaan.