Gabriela Ariana

 

Nimeni on Gabriela Ariana ja olen kahden tytön ja yhden pojan äiti. Olen taiteilija tanssin, musiikin, kuvien ja käsityön kautta. Olen kehoterapeutti ja joogaopettaja molemmat pohjautuvat eco-somatiikan periaatteisiin. Olen perinteen kantaja ja välittäjä perinnenoidan traditioiden mukaisesti. Kaikki siitä mitä olen elänyt ja kokenut muodostavat oman sielu-kehon tietoisuutta jonka kautta yhdistyn ympäröivä olevaan. Tästä kaikista syntyy maailmankuva joka ilmaisen taiteeni kautta ja joka jaan myös opettajana.  Juurakon Voima on minulle väylä voida jakaa omaa totuutta muiden kanssa. Uskon sen palvelemaan vahvasti sinua, meitä ja meidän maapalloa.

Luonto on opettajani ja voimapaikkani. Luonto on kaikkialla ympärillämme: Se on asfaltin alla, rakennusten välissä ja ylhäällä taivaalla. Luonto on myös tämä ruumis jossa asun. Luontoni on kotini.

dsc_5079_s

Synnyin Chilessä jossa lapsuuden kokemuksiin perustuen minulle syntyi jo varhaisessa nuoruudessa tietty maailmankuva ja sielun käsitys, jotka ilmenevät myös nykyisessä elämässäni. Luonnon, hiljaisuuden, sisäänpäin kääntymisen, äitiys, esivanhempien ja tanssin viisautta ovat olleet polullani suuria avaimia oman polun ja itseään löytymiseen.

Muutin Suomeen vuonna 2000 ja siitä lähtien olen tutkinut ja oppinut myös suomalaista kansanperinnettä. 2012-2017 opiskelin Kalevalaista hengenperintöä ja luontomeditaatio opettajaksi Johannes Setälän keskuksessa shamaanien Susanna Aarnion ja Johannes Setälän johdolla.

Katson ja koen maailmaa, on niin mahtava ja kaunis, maa ottaa jokaisesta meistä vastaan, on täällä kaikki mitä tarvitsemme voida hyvin, yhdessä, mutta yhteiskunta on mennyt kauas pois totuudesta siitä että olemme luonto ja yhteydessä toisemme kanssa ja että voimme voida hyvin ainoastaan jos luomme ja vahvistamme oma aito yhteys luonnon kanssa ja meidän välissä.

Minulla on aito ja vahva kutsumus edistää kanssaihmisten selviytymistä ja voimaanttumista. Työssäni autan ihmisiä tunnistamaan itsensä osana luontoa niin fyysisesti kuin sielullisestikin. Luontoyhteyden löytäminen ja ymmärtäminen vaikuttaa syvästi yksilön elämässä. Paluu omaan kehoon on ensimmäinen askel kohti parantumista ja eheytymistä. Kannamme kehossamme omien kokemuksien lisäksi esivanhempiemme kokemusten jälki joka vaikuttaa meidän elämä joka hetki. Kehomme kautta löytyvät avaimet niin itsen kuin maailmankin parantamiseen. Kun palaamme omaan kehoon luonto meissä ”herää” ja se antaa rohkeutta kulkea omaa polkuamme, omassa rytmissämme, omaa totuuttamme seuraten.

Toteutan kutsumustani taiteeni  kautta sekä myös tarjoamalla kursseja, työpajoja, luentoja, koulutuksia, opastusta, hoitoja ja mentorointia. Olen myös kehittänyt menetelmä Embodying Soul jonka avulla on mahdollista käsitellä ja työstää trauma kokemuksia luonnon, erilaisten kehontietoisuus tekniikoiden, liike-hengitys harjoitteiden ja hoitojen kautta.

Olen tarvittaessa myös mukana elämässäsi siirtymäriittien taitajana: nimeanto-seremoniat, häät, saattohoidot,  ensimmäisten kuukautisten tulo, pre-partum ja post partum, voimavuodet (vaihdevuodet) ja kaikissa muissa siirtymä tai muutosten tilanteissa jossa koet tarvitsevasi tukea.

Olen kulkenut tätä polkua jo yli 22 vuotta ja tuntuu että intohimo, rakkaus ja luovuus tällä matkalla vain kasvavat! Uusia oivalluksia saan kiitollisena jatkuvasti ja tiedostan, että muinainen viisaus on ajankohtaisempaa kuin koskaan.