Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Syntyset ja vetyset: Itkuvirsikurssi

marraskuu 9 @ 11:00 - 17:00

-Johdatus karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen ja nykyitkujen hoitavaan maailmaan

Itkuvirret ovat yksilöllisiä ja yhteisöllisiä siirtymäriittejä. Äänellä itkeminen on tunteiden ilmaisua sanojen ja itkumelodian avulla. Tunne muuttuu sanoiksi, jota itkuääni kannattelee.

Itkuvirret ovat improvisoitua kansanrunoutta, jotka ilmaisevat surua ja myös muita voimakkaita tunteita. Itkijä purkaa itkuvirrellä yksilöllistä eli omaa ja/tai yhteisöllistä surua. Itkut ovat voineet olla myös erilaisten tunnetilojen purkua auttavia ns. tilapääitkuja eli henkilökohtaisen murheen käsittelyä arjen keskellä.

Itkuvirret ovat auttaneet puhdistumaan ja päästämään irti surusta ja jatkamaan elämää. Kansan keskuudessa itkuvirren esittäminen on ollut ”äänellä itkemistä”, luojittelua, luetusta tai luvoittelua. Nykykielellä ilmaistuna itkuvirret ovat tunteiden ilmaisua ja tunteiden kielioppia. Läsnä on koko elämän ja kuoleman kaari. Itkuvirsikieli on henkisen ja fyysisen kosketuksen kieli.

Kurssilla tutustumme karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen ja pohdimme nykyitkujen mahdollisuuksia terapeuttisena, ennaltaehkäisevänä ja puhdistavana perinnemuotona. Avaudumme itkuvirsien maailmaan yksinkertaisten liike-hengitys-ääni-harjoitusten ja transsitanssin avulla.

Opettelemme itkumelodian muodostamista ja oman henkilökohtaisen itkukielen hahmotusta (itkuaihe, itkupolku ja itkumelodian löytäminen). Pohdimme myös kollektiivisen itkun ja sen avulla yhteisön hoitamisen mahdollisuuksia. Ei pidä myöskään unohtaa kiitollisuus- ja iloitkuja!

Tervetuloa tutustumaan itkuvirsien eheyttävään ja hoitavaan maailmaan!

Kurssin osallistumismaksu on 145€ / 120€ (työttömille, opiskelijoille, eläkeläisille)

***Ilmoittaudu kurssille maksamalla osallistumismaksu Holvin kautta: www.holvi.com/shop/juurakonvoima
Linkki avautuu elokuussa 2019.
***Lisätiedot kurssista: juurakonvoima@gmail.com

*Kurssin ohjaajat*

Susanna Aarnio: Pohjoisen perinteen kantaja, uskontotieteilijä, taiteilija, diplomoitu itkuvirsiperinteen opettaja (Äänellä Itkijät ry:n jäsen), ammattiluontovalokuvaaja sekä Johannes Setälä-Keskuksen (Centre For Finno-Ugric and Arctic Shamanism) johtaja ja pääopettaja. Lisäksi hän on neljän lapsen äiti.
Lisätiedot Johannes Setalan keskuksesta: https://johannessetalacentre.fi

Gabriela Ariana: Chileläissyntyinen kahden tytön ja yhden pojan äiti. Taiteilija tanssin, musiikin, kuvien ja käsityön kautta. Koulutettu kehoterapeutti, joogaopettaja ja lapsuudesta saakka perinteen kantajaksi ja välittäjäksi sekä myös Suomessa vuodesta 2012 kouluttautunut kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettajaksi Johannes Setalan keskuksessa (Centre for Finno-Ugric and Artic Shamanism).
Lisätiedot Juurakon Voimasta:
https://juurakonvoima.com

Tiedot

Päivämäärä:
marraskuu 9
Aika:
11:00 - 17:00
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/2311834855725089/

Järjestäjät

Juurakon Voima
Johannes Setälä-keskus

Tapahtumapaikka

Helsingin Rudolf Steiner Koulu
Paraistentie 3 A
Helsinki, 00280 Suomi
+ Google Map