Juuren läsnäolon palauttaminen

Nainen, sinussa on elämän väkevä mahti, kaikki on sinussa.

Aloitetaan kehon alueelta, joka on kaikkien naisten voiman lähde. Luovuuden voima syntyy siellä, missä on kyky päästää irti. Sykli on sinussa voimakkaana, luonto on samalla luontosi. 

*Lantion maljassa on energiakeskus, jossa sijaitsevat naisten sukupuolen sisäelimet: emätin, kohtu, munanjohtimet, munasarjat ja niiden ympäröimät lihakset, jänteet, hermosto, jne. Tämä energiakeskus toimi täydellisessä yhteydessä koko kehon kanssa ja on vuorovaikutuksessa joka ikinen hetki sekä kehon että ympäristön kanssa. Tämä keskus on elämämme pohja naisina, läsnäoleva pohja kehossamme.

Kehosi on luonto. Ruumiisi, joka olet sinä, on osa luontoa ja se toimii luonnon syklien mukaisesti. Luonto on suuri viisaus, joten viisaus löytyy kehostasi.

Luonnon viisautta voi oppia olemalla luonnossa ja kokemalla luontoa aistien välityksellä. Voimme oppia luonnon viisautta yhdistymällä luontoon ja antautumalla luonnolle. Samalla tavalla opimme myös omasta kehostamme kun ”menemme” omaan kehoomme.

Oletko ajatellut mikä on maapallon ja koko luonnon voimanlähde? Mikä voima ylläpitää maapallon toimintaa? Aikoinaan maapallo syntyi ja nyt se on ja jatkaa olemassaoloaan, koska se, mikä syntyi, on sykli, joka jatkuu edelleen.

Elämää ylläpitää syklien jatkumo synnyttää sen, mitä tarvitaan ja hajottaa sen, mitä ei enää tarvita. Se uudistaa, kasvattaa ja harventaa aina sopivasti ja oikealla hetkellä.

Naisen kehossa toistuvat samat syklit kuin ympärillä luonnossa, maapallolla ja jopa maapallon suhteessa avaruuteen. Naisen kehossa on omien sykliemme keskus, josta käsin syklimme pyörivät. Tämä voimanlähde on meidän lantion maljamme* ja siksi koko lantion alueen sisäelinten, lihasten ja hermoston pitäminen hyvässä kunnossa vaikuttaa sykleihimme ja meidän elämäämme kokonaisvaltaisesti.

Saamme paljon tietoa, voimia ja tukea elämäämme tullessamme tietoisiksi kuun ja kuukautisten kierron vuorovaikutuksesta. Mielestäni tämä viisaus jää kuitenkin vaille pohjaa ja juurta, jos emme opi tulemaan tietoisiksi myös omista sukupuolielimistämme ja kehollista (embody) tietoa joka siinä säilyy oman kokemuksen kautta.

Kun tulemme tietoisiksi omasta pohjastamme, meidän on mahdollista saada tietoa niistä syistä, miksi syklimme pyörivät juuri niin kuin ne pyörivät.

Kaikki kokemuksesi vaikuttavat. Huomaat ehkä rintakehän painavan ollessasi huolestunut tai vatsan puristavan ollessasi hermostunut. Ehkä huomaat kipua selässäsi kärsiessäsi stressistä. Toisaalta keho laajenee ilosta ja ylävatsa rentoutuu lomalla. Kaikkien näiden reaktioiden yhteydessä lantion malja, pohjamme ja juuremme, reagoi myös, ja vaikutus jää sinne. Samalla tavalla myös tunteesi, ajatuksesi ja kaikki kokemuksesi vaikuttavat, olivatpa ne miellyttäviä, traumatisoivia tai jotain siltä väliltä. Lisäksi, kehossa ovat säilytettynä myös meidän esivanhempiemme kokemuksien jäljet, jotka myös vaikuttavat.

Uskon, että naisen viisauden pohja on oman kehon ymmärtäminen luontona, ja sen juuren läsnäolon palauttaminen. On aika tuntea oman lantiosi läsnäolo arjessa, elää yhteydessä omaan voimanlähteeseesi ja oppia pitämään tämä voimankeskus kunnossa.

Juuren läsnäolon palauttaminen®

Samalla tavalla juuri on puulle voiman lähde, joka pitää sen pystyssä ja tukee sen kasvua. Puun latvojen kasvu, voima ja kauneus riippuvat aina juurten kasvusta ja sen maan kunnosta, jossa juuret levittäytyvät. Kaikki kokemuksemme lapsuudesta asti vaikuttavat jokaiseen osaan, josta juuremme muodostuu: lihaksiin, hermostoon ja sukupuolielimiin. Lantion alueelta voi löytyy kohtia, jotka ovat äärimmäisen stressaantuneessa tilassa, vaikka niiden ei tarvitsisi olla. Lantion seudulta voi löytyä myös alueita, joissa ei ole tarpeeksi lihasjäntevyyttä, vaikka juuri sitä tarvitsisimme.

Monet naiset, joiden kanssa olen työskennellyt, ovat huomanneet, että jotkut kohdat ovat helposti tunnistettavia ja läsnäolevia ja toisista taas ei ole helppo saada minkäänlaisia tuntemuksia. Juuren läsnäolon palauttamista harjoitellessaan monet huomaavat, että eri alueiden aktivointi herättää erilaisia tunteita ja/tai muistoja. Nämä muistot ja tunteet kertovat usein käsittelemättömistä asioista, joiden kantaminen vaikuttaa koko elämäämme.

On tärkeä ymmärtää, että oman juuren olotila vaikuttaa elämään kokonaisvaltaisesti. Jos et ole kokenut sitä, et ehkä usko. Mutta sinun ei tarvitsekaan uskoa, ennen kuin koet sen. Ei ole sama asia elää tietoisena omasta lantion alueesta, lantionpohjasta, emättimestä, munasarjoista ja kohdusta – siis omasta juurestaan – kuin elää sitä tiedostamatta.

Aluksi voi olla tarpeen avautua ymmärtämään kuinka tarpeellista, luonnollista ja jopa loogista tämä on. Jos lonkkaasi sattuu, etkä pysty kunnolla kävelemään, todennäköisesti kiinnität siihen huomiota ja teet asialle jotain. Samoin, jos hartiasi ovat jumissa, päätäsi särkee tai sinulla on kova yskä – varmaankin teet jotain vähentääksesi kärsimystäsi? Lantionpohja, lonkan alue, pakarat, emätin, kohtu ja munasarjat ilmoittavat sinulle, että jokin ei ole kohdallaan joko kivun tai toiminnallisten ongelmien kautta. Näitä voivat olla vaikkapa PMS-oireilu, kuukautisiin liittyvien ongelmat, vaikeat vaihdevuosioireet, virtsankarkailu varsinkin synnytyksen jälkeen, hedelmättömyys, masennus, voimattomuus, ei-motivoitunut tai eksynyt olo tai tunteiden ilmaisun vaikeudet. Monet oireet voivat olla myös oman äitilinjan käsittelemättömien traumojen ilmaisua.

Juuren läsnäolon palauttamiseksi käytetään JLP meditaatiota, liikehengitysharjoituksia, ecosomaattisia harjoitteita, tanssi ja hierontaa/hoitoa. Opetan ja ohjaan kaikki nämä harjoitukset yksityisen mentoroinnin kautta. Hieronta juuren läsnäolon palauttamista varten on hoito, jonka tarjoan yksityisesti ja joka olen kehittänyt erikoisesti tähän tarkoitukseen.

Mistä tämä menetelmä sai alkuunsa?

Nämä harjoitukset saivat alkuunsa vuonna 1997 tehdessäni lopputyötäni yliopistoon valmistuakseni kehoterapeutiksi. Työskentelin vuoden aikana kolmenkymmenen naisen kanssa. Jokainen heistä kärsi erilaisista kehollisista oireista ja heidän kanssa työskennellessäni huomasin, kuinka heidän masennuksensa, elämäntilanteensa ja terveydentilansa olivat yhteydessä erityisesti lantion alueen kehotietoisuuden puutteeseen. Siihen liittyi myös käsittelemättömiä traumoja. Opin tästä paljon. Varsinkin opin uskomaan, että kaikilla naisilla on kyky parantaa itse itseään kohtaamalla rohkeasti kaikki, uudistumalla ja synnyttämällä itse itsensä uudelleen ja uudelleen.

Jo yli kaksikymmentä vuotta olen työstänyt ja hionut menetelmääni omien ja muiden naisten kokemuksista oppien. Viimeisin iso oivallus tuli kolmannen lapseni rankan synnyttämisen jälkeen. Siitä alkaneesta parantumisen polusta sain taas syvempää tietoa, uusia työkaluja ja vahvistusta juuren läsnäolon palauttamisesta.

Tämä menetelmä toimii vahvana työkaluna myös synnytyksen trauman kokemuksesta parantumiseen.

 

©All rights reserved to Juurakon Voima / Roots to empower your nature

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.