Voimavuodet

Kolmatta veren siirtymäriittiä naisen elämässä kutsutaan suomeksi ”vaihdevuosiksi tai menopaussiksi” Itse kutsun tätä aikaa termillä VOIMAVUODET. Aiemmat siirtymäriitit liittyvät myös voimaan, olemme tietysti aina tekemisissä voiman kanssa, kun puhumme elämästä. Voimavuodet alkavat vaihtelevasti 42–55 -vuotiailla naisilla ja ne ovat PÄÄ-HETKI oivaltamaan ja kehollistamaan omia voimia ja kaikkea sitä, mitä sinä olet kokonaisvaltaisesti. Lisäksi voimavuodet ovat myös AVAUS oivaltamaan ja kehollistamaan syklien jatkumon, syntymän ja kuoleman voimia. Voimavuosien aika on todella syvä matka kohtaamaan kaikkea sitä, mitä sinun vielä tarvitsee kohdata ja parantamaan kaikki, mitä vielä voidaan parantaa. Suuri transformatiivinen prosessi alkaa meidän biologiastamme, meidän kehostamme, meidän luonnostamme. Aivotkin muuttuvat tässä prosessissa!

Tämän vaiheen yhteyteen on luotu uskomuksia, tabuja ja nöyryyttäviä käsityksiä naisista jo tuhansia vuosia. Nämä uskomukset elävät meidän kollektiivisessa tajunnassa ja alitajunnassa (siis kaikkien naisten ja miesten) ja kuten kaikki muutkin väärinkäsitykset naisen voimista, ne ovat vahingoittaneet ja vahingoittavat edelleenkin meitä ja koko luontoa ja maapalloa.

Jokainen siirtymä on transformaatio ja siksi se tarvitsee aikaa. Lisäksi se tarvitsee yhteisöä, joka voi tukea tätä prosessia. Haluan tarjota tuleville sukupolville paikan, jossa naiset voivat saada kuumia aaltoja ja hikoilla voimavuosien merkeissä niin, että sitä ei tarvittaisi yhtään nolostua tai hävetä. Samalla tavalla teinityttö nolostuu ja hätääntyy kuukautisiin liittyvistä tilanteista, kun tarjolla on vain väärinkäsityksiä.  Usko että on aika tehdä turhasta häpeästä ja väärinkäsityksistä loppu. Nyt on aika saada uudelleen tilaa luonnon viisaudelle. On aika ymmärtää, kehollistaa ja herätellä sitä esivanhempiemme ja luonto viisautta, mikä on sinun kehossasi. Kuukautisten kautta nainen menettää paljon ravintoa, mutta luonto haluaa pitää meidät elossa vielä pitkään voidakseen nauttia ja hyödyntää viisauttamme ja tämä on yksi syy siihen, miksi kuukautisten kierto loppuu.

Elän tätä prosessia parhaimmillani juuri nyt. Jokaiselle oireelle löytyy luonnosta tukea ja jokainen vaihe avaa uuden portin ja poistaa uusia esteitä. Kävelen -ja tanssin- tätä mysteerejä täynnä olevaa polkua pitkin kohti syvää elämänviisautta. Muutun päivästä toiseen vapaammaksi, selkeämmäksi, tietoisemmaksi, intensiivisemmäksi ja kiitollisemmaksi. Tämä siirtymä ei ole helppo, niin kuin ei mikään muukaan siirtymä ole. Mutta hyvin ymmärrettynä, hyvillä ”työkaluilla” ja yhteisön tuella tämä on matka, johon ehdottomasti haluan lähteä. Minä olen kanssasi tässä ja muissa siirtymissä, kunnioitan ja arvostan sinua. Olet tärkeä.

Rakkaudella,

Gabriela Ariana

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.