Äitiydestä

 

Äitiyden tärkeyttä ei juuri ollenkaan ymmärretä meidän nyky-yhteiskunnassamme. Tämän takia yhteiskunnassamme äiti on luonnollisesti nainen, joka on synnyttänyt lapsen tai useita lapsia, ei muuta. Samalla naisen päälle laskeutuu tuhansia jo etukäteen päätettyjä velvollisuuksia, jotka aiheuttavat suurta stressiä, väsymystä ja vapauden puutetta. Äitiys tarkoittaa meidän kulttuurissa sitä, että ”ei ole enää aikaa itselle”. Äitiyden on ymmärretty olevan hetki, jossa omat unelmat törmäävät esteisiin ja niitä ei enää ole mahdollista toteuttaa äitiyden takia. Monille naisille äitiys vie mukanaan seksuaalisen ilmaisun ja nautinnon elämästä pois. Jopa naiset, jonka unelma voisi olla nimenomaan saada lapsia, joutuvat kohtamaan ja kärsimään tämän realiteetti joka elämme yhteiskunnassamme: ”et tee mitään töitä, olet vaan kotiäiti.”

Miksi?
Todellisuudessa kun nainen tulee äidiksi, niin hän kokee kokonaisvaltaisen muutoksen, oikeastaan jo raskausaikana. Monet myös kertovat, että jo ennen raskaaksi tulemista, he tunnistavat muutoksen merkkejä. Äitiys on jonkinlainen portin avaus kohti mahtavaa itsensä toteutumista. Ongelmana on vain se, että hänen transformaationsa ei löydä paikkaansa yhteiskunnassamme.

Jossakin vaiheessa ihmisten tarinassa ihmiset ymmärsivät naisten aseman tärkeyden äiteinä yhteiskunnassa. Oikea maailmaa ei ollut peitetty asfaltilla eikä teknologialla. Nähtiin että ihminen on luontoa ja yhteydessä ympäröivään luontoon ja luonto peilaa syklistä toiseen, aina ja joka hetki äitiyden tärkeyttä. Silloin naiset olivat toisilleen avunantajia, kannustajia, naisten välillä oli selkeä yhteys ja ymmärrys, niin että jokainen nainen oli tärkeä koko yhteisölle juuri sellaisena kuin hän oli, niin kuin ympärillä luonnossa jokaisen osa on tärkeä elämän ylläpitämistä varten. Kun nainen synnytti, niin kylän naiset ryntäsivät apuun, ei ainoastaan auttamaan synnyttäjää, mutta myöskin auttamaan lasten hoitamisessa ja muiden asioiden kanssa. Synnytyksen jälkeen naisella oli karenteeni (40 päivää), jolloin hänen ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin imettää, levätä ja parantua. Kaikki muut kylän naiset ja miehet auttoivat ylläpitämään tätä aikaa. Samalla tavalla yhteisö toimi silloin, jos joku kylässä sairastui tai loukkaantui.

Uskon että äitiyden vaikeuksia johtuvat ei niinkin äitiydestä vaan yhteiskunnassa jossa olemme äitejä. Äitiys on puhdas luonnon ilmaisua, mutta joudumme olla äitejä epaluonnollisessa yhteiskunnassa josta kriisi syntyy.
Nainen on se, joka tuo elämän maailmalle, sillä kukaan täällä ei olisi olemassa, ellei nainen olisi synnyttänyt. Kukaan ei tuntuisi tajuta tätä asiaa, myös monet naiset eivät huomaa koska on aivan liian monta sukupolvien takana ymmärretty äitiyttä väärällä tavalla. Äidit uupuvat syyllisyyteen koska vaan tuntevat välillä tarvitsevansa taukoa äitiydestä, mitään äiti pitäisi johtua sellaiseen pisteeseen, koska he ovat meidän tulevaisuuden kasvattajat niiden pitäisi saada aina tukea ja rakkautta. Asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen mutta pakko aloittaa jostakin, koska tämä asia pitäisi muuttua meidän kaikkien hyväksi, se on asia mitä kulkee käsi kädessä ilmaston muutoksen kanssa.

Äitiyden energia    

Äitiys on paljon enemmän kuin rooli joka saa nainen joka on synnyttänyt lasta. Äitiys on tietynlaisen energia, joka avaa ihmiskunnalle mahdollisuuden ymmärtää ja kehollistaa pyyteetöntä rakkautta ja lempeyden voimaa. Äitiys on ainoa energia, joka voi pelastaa maailmaa.

Pyyteetön rakkaus on valtavan aktiivista energiamuotoa, se ei ole rakkauden fiilistelemistä vaan itselle, nirvanassa olemista, eikä enkeleiden tai muiden olentojen kanssa kontaktissa elämistä. Eikä se todellakaan ole sitä, että tunnet rakastavasi kaikkia ja kaikkea. Äitiys on pyyteetöntä rakkauden kehollistamista ja sen juurruttamista maapallon päälle, se on raju voima joka lempeyttä kannattelee. Äitiys ilmenee ja asettuu maailmaan joka kerta kun toimimme sen energian kautta: Kun hoidat, tuet, kannustat, autat, kunnioitat ja arvostat omia lapsiasi, MUTTA myös kaikkia lapsia, kaikkia ihmisiä- itseään myös-, kaikkia eläimiä ja koko luontoa mikä on ympärilläsi. Näin äitiyden energia synnyttää mm. turvallisuutta ja rauhaa kaikille tasa-arvoisesti.

Millaista esimerkkiä antaa lapsillemme yhteiskunta, joka ei arvostaa äitiyttä? Että muiden ja luonnon hoivaaminen, arvostaminen, kuunteleminen, tukeminen ja kannustaminen sekä muista huolehtiminen, kunnioittaminen ja auttaminen eivät ole tärkeitä arvoja.

Jos jostain syystä et saa lapsia, niin se ei tarkoita sitä, että et voi olla tekemisessä äitiyden energian kanssa. Me kaikki voimme synnyttää, se on meidän tapamme luoda, ei vaan lapsia mutta myös projekteja, ideoita, yhteisöjä ja kaikkia muuta, jolla on elämää ylläpitävä vaikutus yhteiskunnassa. Sitä paitsi äitiyden väärinkäsitys yhteiskunnassamme vaikuttaa ylipäänsä kaikkien naisten asemaa yhteiskunnassa olkoon omia lapsia vai ei.

Miltä sinusta tuntuisi elää yhteiskunnassa, jossa äitiyttä arvostetaan korkealle, jossa olet hyväksytty sellaisena kuin olet ja jossa sinun kapasiteettiasi auttaa muita ja tehdä hyviä tekoja muita varten arvostettaisiin suuresti? Ja jos sinulle tai perheellesi kävisi jotakin, niin olisit varma siitä, että saat tarvitsemasi avun, tuen ja lohdun?

Tuhansia vuosia ihmisten luonnonyhteyden katkos on viennyt mukaan ymmärryksen yhteisöllisyyden tärkeydestä ja äitiyden voimasta.

On aika elvyttää ja herättää luonnon viisautta ja avautua ymmärtämään äitiyden energiaa, jota kaikki naiset kantavat. On aika arvostaa sitä, mikä voi auttaa meidän ihmislajiamme ja luontoa selviämään tällä kriisissä olevalla maapallollamme. On aika uudistaa synnyttämisen ja äitiyden kulttuuria meidän yhteiskunnassamme ja se muutos alkaa jokaisesta meistä, sinusta ja minusta rakas sisko ja veli.

Gabriela Ariana

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.