Irti päästämisestä

Näinä yli 20 vuotena, jolloin olen työskennellyt parantamiseen, piirien, rituaalien ja seremonioiden parissa, olen huomannut että yksi niistä teemoista jonka kanssa ihmiset kokevat suuria haasteita on: miten päästää irti?. Tässä joitakin ajatuksia irti päästämisestä.

Joskus irti päästäminen voi viedä vaan hetken ja joskus koko elämän. Irti päästämiseen tarvitsemme irti päästämisen voimaa, mutta mistä tämä voima voisi tulla? Yleensä kun tarvitsemme päästää irti jostakin, olemme todella väsyneitä, sairaita tai koemme erilaisia kipuja. Lisäksi, meillä on meidän kulttuurin ja yhteiskunnan neo- kapitalistinen systeemi, joka halua että uskomme että on joku tuote ostettavissa joka kertaa kun koemme joku haaste elämässä:  ”Osta sitä ja tätä niin saavutat onnellisuutta”, ”Osta tätä niin sinusta tule kaunis”, ”laihdu tämän ohjelman avulla niin voit toteuta itseään”, ”Osta tätä lisää niin saavutat rauhaa ja tasapainoa”, ”Osta meidän tuotteet niin näytät  menestyneeltä ja henkiseltä” jne… Meidän yhteiskuntaamme vaikuttavat myös kaikki uskonnot, jotka perustuvat ajatukseen että on yksi jumala, joka omistaa elämän voiman ja jonka käsissä kaikkien kohtalo on, se jumala on kaukana ja tavallaan tavoittelematon.

Nämä ideat ovat vaikuttaneet erittäin negatiivisesti yhteiskuntaamme jo tuhansia vuosia ja monella tavalla. Nämä ajatukset väittävät, että voima ei ole meissä ihmisissä vaan se on meidän ulkopuolella, jossakin tuotteessa tai palvelussa mitä sinun pitää ostaa, tai Jumalassa joka omistaa kaiken elämän voiman. Lisäksi joissakin uskomuksissa väitetään, että emme ansaitse elämän voimaa, koska se on jumalan ominaisuus ja vaan jumala voi päättää kenelle sen antaa.
Nämä ideat vaikuttavat jokaiseen hetkeen meidän elämässä, mutta nämä ajatukset ovat väärässä, elämän voima on sinussa ja sinä voit tuntea sen ja se voi tukea sinua enemmän ja enemmän kun vaan yhdistyt siihen. Irti päästämisen voima on ilmaisu elämän voimasta ja se on sinussa.

Irti päästämisen hetki ei ole sellainen joka tuntuu voimalliselta niin kuin yleensä voimallisuutta ymmärretään, koska silloin jotain irtoaa meistä pois. Se on jonkun asian tekemisen, hoitamisen ja kantamisen lopetusta ja näin antaa sen tippua alas. Se voi kuulostaa luovuttamiselta ja sen mukana saattaa tulla uusia ennakkoluuloja tämän asian suhteen kuten: ”ei saa luovuttaa koskaan”, tai ”olet häviäjä jos luovutat”. Irti päästämistä on luovuttaa jonkun asian kantamista, jonkun asian joka ei ole meille hyvä enää. Onhan sitten luovuttaminen joskus todellakin tarpeellista.
Ajattele esimerkiksi hengitystä, milloin koet olosi voimallisempana: sisään hengittäen vai ulos hengittäen?
Ajattele nyt että estät kyyneleet, pidättelet itkua käyttämällä paljon lihasten ja mielen voimaa – sitten ajattele että purskahdat vaan itkuun, kumpi tuntuu voimallisemmalta?

Se ”heikkous” itkiessä tai pitkän itkun jälkeen on juuri sitä mitä vapauttaa voimamme. Tarvitsemme itku niin kuin tarvitsemme ulos hengitystä. Ulos hengitys on parhaimmillaan irti päästämistä ja teemme sitä koko ajan.

www_seniorit_uupi2011-15

Irti päästämisen voima on paljon syvällisempi ja suurempi kuin tarpeettomien asioiden kestäminen ja niiden kantamisen voima: Kun hengität ulos antaudut elämään luottamukseen, luotat siihen että ilma tulee taas sisään ulos hengityksen jälkeen kuten tarvitset. Samalla tavalla kun purskahdat itkuun ja tunnet, että jalkasi eivät kanna enää ja menet mielummin makuulle voidaksesi itkeä kunnolla, sinä antaudut luottamukseen että jotain kannattaa sinua jalkojesi alla ja valahdat maahan.
Irti päästämisen hetki paljastaa viisautta, joka on yleensä kehon alitajunnassa, se paljastaa myös luottamusta ja tietoisuutta elämän sykleistä ja luonnon viisaudesta joka on meissä jokaisessa, koska me olemme luontoa. Tämä viisaus ja syvä ymmärrys omasta arvosta osana luontoa on sinussa ja tukee sinua.

Toiseen sanoen:

*irti päästämiseen liittyy luonnollinen tarve voida jatkaa elämään omana itseänä.

*Tieto siitä miten päästää irti on sinussa, se on vanhaa viisautta joka löytyy jokaisesta soluistasi ja se löytyy kun yhdistyt omaan kehoon ja luontoon

*sinä voit päästää irti siitä mitä tarvitset päästää, koska sinussa on elämän voimaa.DSC_5159_s

Joten, lähde luontoon, palaa omaan kehoon, hengitä, liiku, tunne oman luonnon läsnäolo, et ole yksin, et ole irrallinen asia tämän kaiken keskellä, sinä olet luonnon näkymättömän energian verkon osa ja sinulla on kaikki puut, järvet, meret, muita eläimiä, ihmisiä josta ottaa oppia ja tukea. Yhdisty luontoon kehosi kautta, mene vaan alas maahan makaamaan tai istumaan puun juurelle, hengitä rauhallisesti pitkät sisään ja ulos hengitykset ja jokaisella ulos hengityksellä anna kaikki valua maahan mitä et tarvitse, maa kierrättää sitä ja hoitaa sinua. Tämä ei ole tarkoitettu ymmärtää mielen logiikalla, vaan on tarkoitettu kokeiltavaksi oman kehon luonnon kautta. Toivottavasti lähdet kokeilemaan, luota omaan kokemukseen, avaudu tuntemaan vapauta!

 

Gabriela Ariana

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.