Naiset luonnon polulla

”Matka sisimpään,
omaa naisenergiaa noutamaan,
omaa naisluonnetta, omaa voimaa hakemaan
omaa luovuutta vapauttamaan,
omaa tanssia synnyttämään,
yhdessä, esivanhempiemme läsnä olessa
näin maailmaa parantamaan.”
Gabriela- 31.10.2003

Naisten kokoontumisissa piiriin on jotain syvästi voimallista. Tuntemattomia ja/tai tuttuja naisia jättävät kaikkia muuta ja istuvat piirissä, laittavat silmät kiini ja hengittävät syvästi ja hetken päästä jo tuntuu että jotain on tapahtunut, jotain tarpeetonta on valunut pois, keho ja luontosi tunnistavat ja muistavat…

Naisten kokoontumiset ovat olleet aina osa elämää muinaisissa kulttuureissa ja alkuperäiskansojen keskuudessa ne ovat yhä edelleen tärkeitä tapahtumia. Naisten kokoontumiset piirissä nähtiin erityisen tarpeellisina koko yhteisön hyvinvointia varten. Jokaisessa yhteisössä piti olla paikka, jossa naiset voivat olla keskenään, oikea hengähdyspaikka, josta saada tukea, tietoa ja voimaa naisten kautta koko yhteisölle. Silloin kun ihminen eli yhteydessä luonnon kanssa osasi ymmärtää naisten oikea arvoa.

Nyky-yhteiskunnassa koemme parhaillaan uutta renessanssia naisten voiman teemoista sosiaali mediassa ja mm. naisten piirien suosio on kasvanut. Mahdollisuuksia on tarjolla niin että jokainen voi löytää itsellesi sopiva. On tärkeä se että asiasta puhutaan ja että jokainen nainen, mies, tyttö ja poika alkavat ymmärtää ja tiedostaa kuinka tärkeä ja tarpeellinen on kaikille naisten viisauden ”herättäminen”, ei siis vaan naisille mutta myös koko maailmalle. Itse aloitin naisten piirien ohjaajana vuonna 1998 Chilessä ja Suomessa olen pitänyt piirejä vuodesta 2004 lähtien.11069403_10205157369707212_7070924978056211538_n

Uskon, että meidän naisten keho on yksinkertaisesti sanottuna ihmeellinen. Sen sisältä löytyy kokonaisvaltaista viisautta, joka tulee monien sukupolvien takaa. Se on tietoa, joka löytyy jokaisesta solusta valmiina herätettäväksi, se on meidän esivanhempiemme viisautta solujen DNA:sta. Tämä tieto ei ole vain meidän esi-äitiemme viisautta, se on myös meidän esi-isiemme viisautta johon liittyy miesten viisauden ymmärtämistä ja heidän tehtävän vuorovaikutusta naisten viisauden kanssa.
Jokainen viisauden viesti kytkeytyy naisen omaan kehoon ja muun luonnon sykleihin antamalla meille tarvittavaa tietoa ja voimaa voidaksemme kasvaa, kehittyä, manifestoida, synnyttää, puhdistua, päästä irti, hajottaa, ravita ja taas kasvaa ja kehittyä…

Juurakon Voiman naisten piirit pohjautuvat luonnon viisauteen ja esivanhempien maailmankuvaan. Ovat paikka jossa voimaannumme voidaksemme elää kokonaisvaltaista elämä juuri nyt, tässä yhteiskunnassa. Eivät liittyy mihinkään uskontoon vaan tarjoavat kokemuksia, tietoa ja tukea josta jokainen nainen voi hyödyntää omaan elämään.

Ympyrän muotoinen kokoontuminen edustaa tasa arvoisuutta naisten välissä ja muistuttaa siitä, että elämän liike on loputon ympyrä, spiraalin muotoinen jatkumo, ikuinen sykli. Me naiset olemme syklisiä ja se on meidän pääominaisuutemme ja naisina olemme juuri sitä, elämän ylläpitäjiä.Spiraalipolkulogo-300-black

On aika omaksua omat voimamme, nukkuvat taitomme, palata juurillemme ja palata kohtuun. Meissä on myös niitä muinaisia naisia, jotka elivät yhteydessä luontoon. Me kokoonnumme piirissä, ajattomassa tilassa, me nousemme ja avaamme kaikki aistimme, emme ole enää piilossa. Synnytämme yhdessä voimia itsellemme ja luomme parantavaa verkkoa koko maailmaan tueksi.
Arjessa, emme enää katso tai kohtele toista naista kaltoin kuten patriarkaaliset ihmiset tekivät ja tekevät vieläkin, vaan arvostamme ja tuemme toisiamme. Olemme yhteydessä omaan mahtavaan ja ihmeelliseen kehoomme ja sen kautta koko luontoon.
On aika arvostaa uudelleen ajan kulun ja elämän kokemuksien jälkiä kehoissamme ja luoda uudenlainen käsitys naisten kauneudesta ja sen kauneuden merkityksestä.

Me naiset olemme laaja luonnon ilmaisua, olemme huuto ja hiljaisuus, olemme nauru ja itku, olemme hulluutta ja harmoniaa. Olemme puro ja meren aallot, olemme taitajia, unelmoija, olemme maskuliininen ja feminiininen energia naisten kehossa… Olemme neito, äiti, noita ja vanha viisas nainen samanaikaisesti ja kaikki erikseen, olemme keho ja sielu, laulu, hiljaisuus ja paljon muuta!. Intohimo elämään virtaa meidän veressä ja jokaisessa solussamme.

Polullani naisten piireihin liittyen olen löytänyt kutsumuksen tarjota naisille syvempiä kokemuksia ja mahdollisuuden perehtyä askel askeleelta luonnon ja naisten viisauden asioiden äärelle. Tarkoituksena on päästä syvemmälle kokemukseen, josta oikea tietoisuus syntyy. Punainen Kuupolku ja kaikki muut Juurakon Voiman naisille tarkoitettuja tapahtumia ovat matka syvälle nais-itseemme, luonnon syklien polkua pitkin. Sen kulkeminen opettaa meidät elämään tietoisena sykleistämme ja kuinka jokaisesta syklin vaiheesta löytyy viisauden viesti ja mahdollisuus toteuttaa sitä omassa elämässä, jokainen omalla rytmillään ja omalla ainutlaatuisella tavallaan.

 

Gabriela Ariana

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.