Transsitanssin voima

Tanssin ja transsitanssin voimaa

Ennen kaikkea transsitanssi on parannusmuoto tanssi-ilmaisun kautta. Meidän nyky-yhteiskunnassamme tanssi on enemmän ymmärretty taiteena, viihteenä tai treeninä. Alun perin tanssin synty liittyy meidän esivanhempiemme ajassa viisaiden ihmisten keinoihin parantaa ja ylipäänsä selviytyä elämässä. Yhteisön hyvinvoinnille tärkeisiin kysymyksiin lähdettiin etsimään vastausta transsin kautta, laulun, liikkeen ja tanssin avulla. Transsitanssi on ollut olemassa melkein kaikkialla maapallolla alkuperäiskansojen yhteisöissä. Tanssi keinona päästä transsiin on noin 40 000 vuotta vanha ja mahdollisesti vielä vanhempikin.

www_seniorit_©uupi2011-1

Sana transsi tulee latinan kielen verbistä ”transire”: kulkea, siirtyä, mennä läpi, mennä vielä pidemmälle. Transsitanssi antaa mahdollisuuden ylittää ilmeisen rajat ja luoda syväyhteyden todelliseen sisäiseen maailmaan. Kun maadoitumme omaan kehoomme, niin luomme yhteyden omaan luontoomme. Solujen tasolla ruumis löytää kestävämpää olomuotoa ja toimintaa.

Juurakon voiman transsitanssi on oma kehittämä transsitanssi menetelmä joka perustuu vahvasti esivanhempien harjoittamaan transsitanssiin, jonka kanssa olen ollut tekemisessä todella pitkään. Käytän sen lisäksi yli 20 vuoden kokemustani tanssijana, tanssinopettajana, kehoterapeuttina ja ekosomaattisen liikkeen harjoittajana voidakseni tehdä transsitanssista nykyajan ihmisille helpommin lähestyttävää ylläpitämässä perinteisen transsitanssin ydintä.    

Transsitanssi on kokemus muuntumisesta ja yhteydestä. Rummun ja laulun kannustamana voimme löytää luontomme jokaisessa liikkeessä, jokaisessa hengenvedossa. Transsitanssi on voimakas kutsu palata kotiin – löytää luontomme ihmeellisestä ihmiskehosta.

Transsitanssin työpajan ohjaaja on samalla opettaja ja energian taitaja, joka on elänyt pitkän polun luonnon ja esivanhempien viisautta kunnioittaen sekä perehtynyt parantajan menetelmiin. Juuri siksi on erittäin tärkeää ymmärtää kokeneen ohjaajan merkitys; ohjaaja antaa sinulle tarvitsemasi työkalut, jotta voit tanssia transsitanssia turvallisesti.

Turvallisesti harjoiteltu transsitanssi antaa sinulle ENNEN transsitanssin harjoittamiseen ryhtymistä vahvat valmiudet mm. maadoittumiseen, hermoston ylläpitämiseen sekä perusteoriaa transsista ja sielun käsityksestä.

Elämme maailmassa, jossa monet asiat otetaan hyvin pinnallisesti, käytetään erilaisia sanoja ja konsepteja markkinointia varten ilman, että välttämättä olisi minkäänlaista kokemusta tai taitoa asiaan. Tätä on tapahtunut joogaan liittyen, nykyisin meillä on shamanismi-sana kovassa käytössä kuten kaikkia muuta siihen liittyen. On merkille pantavaa, että tämä fenomena tapahtuu ”hyvinvointimaailmassa”. Aina on tapahtunut ja tulee tapahtumaan että on maailmassa ihmiset jotka eivät arvosta tai kunnioita sitä, mitä he käyttävät hyväkseen, vaan toteuttavat oman egonsa tyydytystä. Jokainen on  vapaa tehdä oman polkunsa, jokainen tietää oman totuutensa ja jos ei tiedä, niin elämä jossain vaiheessa näyttää sen. Oma polkuni ei ole helppoa, mutta se on aito elämäntapani. Näillä periaatteilla teen kaiken mitä teen, siinä luonto on opettajani ja voimapaikkani. Siinä olemme me kaikki, siinä ovat minun rakkaiden opettajien ”tuulet”, joista tärkeimpiä ovat omat lapseni. Siinä ovat kaikki oman elämäni kokemukset lapsuudesta saakka, luonnolliset ja opitut kyvyt ja ennen kaikkea aito kutsumus tehdä omalta osaltani kaikki mitä voin ihmislajin selviytymistä ja luontoa varten.

Juuri egon vaikutukset ihmisten elämään pienenevät transsitanssin polulla. Uskon, että jos joku on edes jollain tavalla ollut aidosti tekemisissä transsitanssin kanssa, niin hän tietää, että asian kanssa ei kannata ”leikkiä” vastuuttomasti. Transsitanssi ei ole viihdettä, vaikka sen voi kokea osittain nautinnollisena, eikä se ole treeniä, vaikka se voi kohottaa kestävyyttä ja lihasvoimaa, eikä se myöskään ole taidetta, vaikka sessioilla voivat syntyä spontaanisti hyvin taiteellisia hetkiä. Se on syvä transformatiivinen kokemus, joka voi avata, käynnistää ja tuoda esiin monen monta asiaa ihmisistä. On transsitanssin opettajan tehtävä osata tukea ja ohjata työstämään tanssin aikana esille nousseita asioita ja käyttää omaa kokemustaan jota osallistujat menevät tämän prosessin läpi ilman fyysisiä ja henkisiä rasituksia tai negatiivisia vaikutuksia.

Juurakon voima transsitanssi on konkreettinen ja aito tapa saada yhteys omaan luontoon ja saada siitä kokemuksia. Transsitanssi ei ole sellainen tanssitekniikka, jossa opitaan jo sovittu liikemateriaali, se ei ole tanssia, jossa joku sanoo miten käsien ja jalkojen pitää liikkua. Transsitanssi haetaan kehon sisäisestä maailmasta, toistuvan hengityksen, rytmin ja kehotietoisuuden kautta.

Transsitanssissa on erilaisia transsi-tasoja – kuten myös muissa transsimenetelmissä.  Ennen transsiin pääsemistä ihminen voi kokea jonkinlaisen esi-transsiolotilan, joka ei ole sinänsä transsia, mutta josta on hyötyä hyvinvoinnin kannalta. Siihen liittyy vapauden tunne ja nautinto liikkumisesta. Kohti transsia olotila muuttuu pikkuhiljaa vähemmän arki-järjellä ymmärrettäväksi ja sen ilmaisun kautta jokainen kokee ja havaitsee itsensä täysin eri tavalla kuin yleensä. Näin se alkaa avautua liikkeen, hengityksen ja rytmin kautta, liike liikkeeltä. Se vaati joskus monta tuntia, koska vasta silloin alkaa tapahtumaan, kun järki sanoo että ”en jaksa enää”. Mutta jos vaan silti jatkaa väsymyksen yli, niin silloin keho voi alkaa villiintymään- elikkä yhdistymään omaan luontoon- ja purkamaan pois sitä, mitä ei enää tarvitse, vapautua kuonasta, olkoon se fyysistä, henkistä tai emotionaalista. Tähänkin voi jäädä, mutta jos jatkaa, niin ihminen voi alkaa myös vastaanottamaan uutta tietoisuutta ja voimaa. Näin liikkeen, hengityksen ja rytmin kautta keho saa tietoa kehon alitajunnasta kehon tajuntaan ja mieleen, sen verran mitä kukin pystyy vastaanottamaan.

Kurssin ohjaajana olen täysin keskittynyt osallistujiin, samalla tavalla kuin rumpumeditaation ohjaamisessa. Monet tarvitsevat rauhoittumista, toiset taas kannustusta, toiset kaipaavat tukea pelkojensa kanssa jne. Puhumattakaan kaikesta muusta näkymättömästä, mitä ihmiset kantavat mukana ja joka tulee esiin transsitanssin aikana.

Tietoisuus kehosta, mielestä ja tunteista kietoutuvat transsitanssissa ajattomaan tilaan, jossa sielulla on lupa ilmentää itseään vapaasti.

Ryhmässä transsitanssiminen antaa mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyden voiman, kuinka yhden ihmisen energia ravitsee ympärillä olevia! Tässä ajassa onkin merkityksellistä kokoontua yhteen tanssimaan ja vaikuttaa sitten yhdessä positiivisesti ympäröivään maailmaan. Parantaessamme itsemme autamme maailmaa parantumaan.

Oppiminen on yksilöllinen prosessi ja samalla kollektiivinen. Se tapahtuu sykleissä ja kulkee pitkin yksilön omaa, ainutkertaista elämäpolkua pitkin. Transsitanssi sopiikin kaikille iästä ja elämänvaiheesta tai tilanteesta riippumatta. Tanssi käynnistää prosessin, joka alkaa juuri siitä pisteestä, jossa kukin on. Siksi harjoitus tapahtuu aina oikeaan aikaan.

Kolmen tunnin transsitanssin työpajoissa jokainen pääse oman kehon mukaisesti siihen asti kuin voi, ei ole kiire mennä mihinkään transsiin. Jos transsiin ei pääse, niin se on oman kehon viisautta. Silti esi-transsivaiheessa ihminen voi kokea jo positiivisia vaikutuksia, jotka ravitsevat ja vahvistavat omaa polkua.

Uskon, että kyky tanssia on meihin sisäänrakennettu ja se löytyy meidän joka ikisestä solusta. Me kaikki siis osaamme, voimme ja tarvitsemme tanssia! Ehkä nyt enemmän kuin koskaan tarvitsemme tanssin alkukantaista voimaa, jotta löydämme itsemme, toisemme ja jotta voimme pelastaa maapallomme, joka on meidän kaikkien äiti ja koti.

Ehdotus: Anna itsellesi mahdollisuus kokea tanssin parantavia vaikutuksia, yksinkertaisesti pistä kotona rummut soimaan ja anna kehosi liikkua vapaasti. Jos et tiedä miten liikkua, niin voit kysyä itseltäsi, että miten sinun tarvitsee juuri nyt liikkua. Ja jos haluat perehtyä transsitanssin, niin tervetuloa Juurakon voiman transsitanssin polulle! Transsitanssi on myöskin tärkeä osa kaikkia muita ohjaamiani kursseja.

Haluatko ottaa yhteyttä?

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.