Olen luontoni, vereni ikuinen

 

Patriarkaalisuus,  on aikojen kuluessa määritellyt monia naisten ”tarpeita”: miltä pitää näyttää, miten kuuluu pukea, ajatella, tehdä, mitkä asiat tekevät naisista arvokkaita, jne. Eikö on jo korkea aika kääntää katseemme pois näistä määritelmistä ja alkaa kohtelemaan ja hoitamaan itseämme oman kehon tarpeiden kuuntelen ja kunnioittaen, luonnollisesti, ilman myrkkyjä, juuri niillä tavoilla, jotka me naiset ansaitsemme? Eikö ole jo korkea aika päästä irti patriarkaalisuuden manipulatiivista ja epäluonnollisesta puheesta meistä naisista?

Hoitaa itseään tarkoittaa kuunnella omia tarpeita, levätä kun tarvitsee, nauttia, antaa itselleen ravintoa… Hoitaa itseään liittyy oman syklisyyden tunteminen ja kunnioittaminen.  Hoitaa itseään on muistaminen siitä mikä olemme: olemme luonto sekä myös maapallon kunnioittaminen josta kaikki mitä tarvitsemme selviytymään tulee.

Ihan käytännöllisesti ajatteleen voimme siirtyä luomutuotteiden käyttöön josta löytyy hyvä valikoima, näin olemme vaikuttamassa omaan terveyteen, lisäksi maapalloon hyvinvointiin konkreettisesti. Vielä parempi uutinen on se että oman pienen tutkimuksen jälkeen voit huomata että ei oikeastaan edes tarvitaan niin paljon tuotteita, varsinkin kun luovuuttamme ajatuksesta että meissä olisi kaikenlaista ”korjattavaa”. Yksi tuote voi riittää hoitamaan todella monta asiaa, esimerkiksi laadukasta manteliöljyä voit käyttää sekä ulkoisesti että sisäisesti. Voit laittaa sitä koko vartalolle, myös kasvoille ja hiusten pesun jälkeen latvoihin. Se sopii koko perheelle. Ja jos haluat lisätä elämyksellisyyttä, niin voit lisätä siihen eteerisen öljyn tippoja. Voit tarpeesi mukaan laittaa laventelia rauhoittumaan, mäntyä tuomaan lisää potkua, bergamottia tasapainottamaan hormoneja jne. 

Kuinka paljon olet valmis pidä huolta itsestäsi luonnollisesti riippuu hyvinkin omasta käsityksestä mm. kauneudesta, uskotko olevasi kaunis? toivottavasti vastaus on kyllä, mutta jos vastaus onkin ei, minkälaisia määritelmiä ovat vastauksesi takana? Löytyykö sieltä patriarkaalisuuden määritelmiä?. Jos löytyy, ei hätää, meissä kaikkissä löytyy enemmän tai vähemmän ja kaikki lähtee parempaan suuntaan kun alat olla tietoinen siitä. 
Kuukautisveri
Ihmiskunnan muinaisuudesta huolimatta kuukautisveri ei ole ollut tieteelle tutkimuksen arvoinen ennen kuin vasta vähän aikaa sitten. Kehon läpi kulkevaa verenkiertoa on tutkittu jo pitkään, mutta meni satoja vuosia ennen kuin kuukautisverta on aloitettu tutkimaan. Naisten kuukautisverestä on löydetty hälyttäviä määriä kemikaaleja, jotka vaikuttavat meidän terveyteemme. Kemikaalit tulevat muun muassa kaikista kosmetologisista tuotteista, joita käytämme päivittäin (saippuat, shampoot, pyykinpesuaineet etc.) ja muoviastioista, joissa säilytämme ruokaa. Saamme kemikaaleja myös erilaisista alopatisista lääkityksistä, kuten tavallisimmista särkylääkkeistä. Monet arjessa käytettävät tuotteet sisältävät parabeenejä tai muita erittäin myrkyllisiä kemikaaleja ja ne vaikuttavat koko kehon hormonitoimintaan. On hälyttävää, että näitä kemikaaleja on meidän kehoissamme. 

 

Mistä kuukautisveri koostuu?
Ainakin tähän astisten tutkimusten mukaan kuukautisveri koostuu vedestä, ja siinä on lisäksi joitakin kuolleita soluja kohdun limakalvosta, proteiineja, hormoneita kuten progesteronia ja erittäin tärkeää ainesosaa meidän kaikkien ihmisten terveydelle eli kantasoluja. Kantasoluilla on korkea uudistumiskapasiteetti ja siksi sitä on alettu käyttämään vaikeiden sairauksien, kuten leukemian ja syövän, parantamisessa. Kuukautisten verta on siis erittäin arvokasta luonnon lääke!
Ainakin viimeiset 5000 vuotta koko kulttuurimme on pohjautunut naisten kehon tukahduttamiseen. Jos menemme ajassa taaksepäin, aikaan yli 10 000 vuotta sitten, jolloin olimme metsästäjä-keräilijöitä. Silloin meidän naisten kehojen ymmärrettiin olevan elämän, nautintojen ja viisauden lähde. Seksuaalisuutemme ei ollut riippuvainen miehestä tai taloudesta. Se kaikki alkoi vasta samoihin aikoihin maanviljelyksen kanssa. Metsästäjä-keräilijäkaudella nautintoa ja intohimoa oli lupa ilmaista vapaasti ja elämä oli paljon yksinkertaisempaa siinä mielessä. Kuukautisveri muistuttaakin meitä siitä, että olemme luontoa ja että meidän ihmeellisellä keholla on elämän luomisen kykyä.
Me olemme nisäkkäistä, olemme eläimiä, joilla on eläimellisiä tarpeita, kuten muun muassa tehdä kaikkea sitä mitä tarvitsemme voidaksemme hyvin. Näin eläimet tekevät. Uskon, että suuri osa kehon oireista, joita naisilla on kuukautisten kierron aikana ovat psyykkis-emotionaalisia peräisiä reaktioita tähän kulttuuriin, jossa naiset eivät löydä paikkaansa kokonaisvaltaisesti naisina. Meistä on hyväksytty vain pinnallinen ja patriarkaalinen ennakko-oletus siitä, mitä nainen on tai millainen naisen pitäisi olla.
Mitä voimme sitten tehdä?
Jatketaanko näin tai lopetetaanko saman tien tämä patriarkaalisuuden valta meissä?
Entä jos päätetään, että nyt riittää, nyt tämä on loppu?
Entäs jos lopetetaan eläminen itseämme kanssa patriarkaallisella tavalla?
Uskon, että se on mahdollista. Olen lapsuudestani saakka nähnyt kuinka uskomattoman suuri muutos tapahtuu naisten elämässä, kun he alkavat olla yhteydessä omien sykliensä kanssa ja yksi niistä on erityisen tärkeä: kuukautiskierto.Tämä on yksi ehdotus, on monta muita tapoja alkaa elää vapaa patriarkaalisuudesta itsensä kanssa. Olen jo monta vuotta saanut nähdä sen, miten vahvoja naiset ovat, kuinka valmiita, kuinka rohkeita, vaikka monet eivät vielä ole tietoisia siitä, uskon jokaisen naisen kykyyn voida tehdä radikaalisia muutoksiakin omassa elämässä ja näin parantumaan, vapauttumaan ja löydä takaisin omaa naisen voimaa.
Kuukautisten kierrossa on hetki jolloin olemme oman kuukautisten veren lähde. Tässä siis kutsu sinulle, jolla on vielä kuukautiset tutustumaan, olla tekemisessä, olla yhteydessä veresi kanssa, kutsu ymmärtämään ja kokemaan että meidän veret ovat rauhan, voiman ja elämän veret.
Ehdotan että aina ennen kun olet tekemisessä kuukautisten veresi kanssa, olkoon nopea vessan käyntiä tai suihkussa, ottaa hetki hengitämään sisään, rentoudu, avaudu, hengitä ulos ja vapaudu, tee näin muutamaa kerta, kuukautisten veresi on ravinto joka mahdollistaa elämä.
”Kuukautisten veri ei ole mitään roskaa pois heitettäväksi”, -näin minulle sanottiin kun omat kuukautiset alkoivat- ”ja kun olet tekemisessä sen veren kanssa olet yhteydessä omaan esi-äitien ketjuusi josta olet osaa.”Voit tehdä näin:

-Tervehti oman kuukautisten tuloa, etsi omat sanat, minun sanat ovat: “Olen luontoni, elämän kantaja, luojatar, vereni ikuinen…”

-Opi käyttämään kuukuppia, jotta voit nähdä kuukautisvertasi, jotta voit käyttää ja/tai kierrättää sitä. Voit kierrättää veren lasipurkkiin, jossa on kansi ja säilyttää sitä jääkaapissa. Tai käyttää sen samaan tien.

-Voit käyttää myös kangas-siteitä, joista voit kierrättää verta veden avulla. Laita vähän vettä siteeseen ja sitten purista veden/veren pois lasiastiaan/purkkiin. Suosittelen muutenkin, että käytät kangas-siteitä ainakin osittain kuukautisten aikana. Näin veri kulkee helpommin ja vapaammin, jos vaginassa ei ole mitään, toisin sanoen voimme silloin virrata vapaammin.
Tee oman veresi keräämisestä arvokas hetki, ei suoriutumista.

Kuukautisten aikana hidasta vauhtia, meditoi viemällä huomio kohtuun, munasarjoille,vaginaan, vulvaan, samalla hengittäen rauhallisesti. Voit olla istumassa lattialla, ulkona metsässä tai kotona. Voit myös mennä selinmakuulle, ”Jumalatar” -asentoon – jalkapohjat yhteen ja polvet auki, laita polvien alle tyynyjä tueksi. Pysy siinä niin kauan kun tarvitset. Jos olet sisällä kotona, niin voit laittaa kynttilän tai jonkun tuoksun tai musiikkia, joka auttaa sinua rentouttamaan ja josta saat inspiraatiota.
Huomioi niitä hetkiä, kun tunnet kohdun aaltoja (supistuksia) ja kuinka oma veresi vapautuu pois kehosta. Päästä lantionpohjalihakset ja pakarat rennoksi, hengitä rauhassa muutaman sekunnin ajan.
Jos olet synnyttänyt, kenties tiedät kuinka vapauttavaa oli liikutella lantiota, kun supistuksia tuli. Kuukautisten aika voit tanssia pehmeästi lantiota liikuttaen.

Tuhansia vuosia sitten kuukautisverta käytettiin parantamaan haavoja, tulehduksia, ravitsemaan maata, myös kauneudenhoidoissa ja paljon muihinkin käyttötarkoituksiin. Kun käytät veresi hyödyllisesti, niin yhdistyt ikiaikaisen sykliin ja olet siinä aktiivinen ja tietoinen.

Tässä muutamia ideoita:

-Laita puoli kuukuppia kuukautisverta astiaan ja lisää puoli litraa vettä. Jos kuppisi on täynnä, niin laita litra vettä. Sekoita ja laita nestettä pieniä määriä kasveihin, puutarhan puiden juurille tai palstalle. Se on erittäin luonnollinen ja tehokas tapa elävöittää ja antaa äitimaalle ravintoa. Tämä on syvä tapa kiittää äitimaata kaikesta, mitä hän myös meille antaa joka päivä ja joka hetki.

Hiuksille vahvuutta ja kiiltoa:

Tee kuuvettä samalla tavalla kuin kasveille – vesi voi olla haaleaa, mutta ei kuumaa. Hiustenpesun jälkeen laita kuuvesi hiuksille ja hiero hetkeksi päänahkaa, sen jälkeen huuhtele runsaalla vedellä. Kuukautisten veri ei haise, haju yleensä tulee tamponeista ja paperisista tai muovisista siteistä.

Uudistava ja hoitava kasvonaamio:

Tässä kuuveden lisäksi tarvitaan savea, esimerkiksi vihreä savi hoitaa epäpuhtauksia ihossa. Laita savi kulhoon ja muodosta ”taikina” kuuveden kanssa. Laita naamio kasvoille niin kauaksi aikaa, että savi kuivuu, se kestää yleensä noin 5 minuuttia. Huuhtele pois runsaalla vedellä.

Esi-äitien suojaus:

Suihkun tai pesun jälkeen voit levittää kuu-vettä koko vartalollesi, hengittää ja ottaa vastan kantasolujen (äiti-solujen) suojaa. Voit huuhdella tai ei.

Kuukautisten ajan meditaatio-ilmaisu:

Kuukautisten aikana voit ottaa hetki meditatiiviseen maalaamiseen. Ota kuukautisten verta johonkin astiaan, pensseli ja paperi. Laita silmät kiinni, anna käsi liikkua vapaasti, anna intuitio viedä. Ava silmät ja katso. Mitä näet? Mitä tulee mieleen? Voit päättää jos haluat sen säilyttää tai ei. Itse säilytän ja kirjoittaan kuukautisten syklien aikana tuntemuksia ja ajatuksia.

Kuukautiset ja rituaali työskentely

Kuukautisten verta voidaan käyttää moniin rituaalien yhteydessä. Jos kiinnostusta on rituaalien toiminnasta kannattaa etsiä sitä varten omaa opettaja. Rituaaleissa olemme tekemisessä näkymättömiin, mm. myös energioiden kanssa jotka vaikuttavat meihin vahvasti, on tärkeä osaa ainakin perus asiat ja saada ohjatusti omia kokemuksia. Yksi niistä on Kuun-veren kylväminen, jossa tarjoamme omaa kuukautisten veremme takaisin maahan, suurella kunnioituksella. Sen rituaalin oppimisen vie monta kuukautisten kierron kokemusta ennen kun voi tuntea että on oikeasti sen rituaalin taitaja, ei sen takia että olisi niin monimutkainen vaan siksi että tarvitsemme monta syklejä jota se avautuu meissä. Tässä on entisten ajan rytmi just se hitaampi ja rauhallisempi rytmi joka tarvitsemme kuukautisten aikana.

Ei muuta kun kokeilemaan, ei ole kiire, yksi asia kerralla, kaikessa rauhassa.

 

Gabriela Ariana

©All rights reserved to Gabriela Ariana/ Juurakon Voima/ Roots to empower

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.